Mainos

Uskomaton selviytymistaistelu: Syöpäkamppailua käyvä nainen synnytti neloset

Äiti joutui synnyttämään lapsensa monta viikkoa etuajassa pelastaakseen oman henkensä. Vielä ei osata ennustaa, saako äiti nähdä lastensa kasvavan. 

Viime toukokuussa 29-vuotiaan  Kayla Gaytanin viisi kuukautta kestäneet kemoterapiahoidot saatiin päätökseen, mutta ilouutinen toi mukanaan myös surua. Vaikka naisen taistelu imukudossyöpää vastaan oli voitettu, lääkärit antoivat naiselle raskaan tuomion; hän ei voisi enää koskaan tulla raskaaksi. Vain reilu kuukausi tämän uutisen kuultuaan Gaytan ei voinut uskoa silmiään tehtyään positiivisen raskaustestin. Kaiken lisäksi kävi ilmi, että yhden lapsen sijaan nainen odotti nelosia.

– Soitin miehelleni kertoakseni asiasta, eikä hän voinut uskoa sitä. Hän luuli kuulleensa väärin,  Gaytan kertoo.

Onnellinen perhe odotti innoissaan perheenlisäystä, mutta onnea ei ehtinyt kestää kauaa. Joulukuussa raskaana olevan äidin syövän todettiin uusiutuneen.

"Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin taistella"

Joulukuun viimeisellä viikolla lapset päätettiin saattaa maailmaan keisarileikkauksella, jotta äidin syöpähoidot saataisiin käynnistettyä. Tällä kertaa lääkäreiden ennuste oli edelliskertaa synkempi. Nopeasti uusiutunut syöpä oli tullut vastustuskykyiseksi suurimmalle osalle kemoterapiahoidoista. Edessä olisi kantasolujen siirto. 

– He kertoivat, että minulla on viidenkymmenen prosentin mahdollisuus olla täällä viiden vuoden päästä. Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin taistella, Gaylan kertoo.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Samaan aikaan kun äiti taisteli hengestään, vastasyntyneet vauvat taistelivat omastaan. Monta viikkoa etuajassa syntyneet neloset eivät kuitenkaan joutuneet pärjäämään ilman sairaalavassa jatkuvasti vierailevaa perhettä. Äiti kertoo hänen kahden vanhimman lapsensa auttavan äitiä pysymään vahvana, vaikka välillä mieli tekisikin luovuttaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Sinun täytyy vain hyväksyä asia, pysyä positiivisena eikä luovuttaa. Jos annat periksi kerran, taistelusta tulee vaikeampaa pitkällä aikavälillä. 

Äiti muistuttaakin, että koskaan ei voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan. Pitää vain pysyä positiivisena ja luottaa tulevaan. Ainoastaan tulevaisuus kertoo, näkeekö äiti lastensa kasvavan vai ei. 

Lähteet: People, ABC7

***

3:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.