Mainos

Uskomaton kikka todella toimii: Näin pääset hammassärystä nopeasti eroon ilman särkylääkettä

Hammassärky voi olla todella kivulias vaiva, mutta tiesitkö, että siitä on mahdollista päästä tehokkaasti eroon myös kotikonstein?

Hammassärky ei iskiessään katso aikaa eikä paikkaa. Vaikka kipu on usein niin kova, että siitä ei tunnu selviävän ilman hammaslääkärikäyntiä saati sitten kipulääkettä, särkyä on kuin onkin mahdollista lievittää helposti kotikonstein. Et tarvitse monimutkaisia välineitä tai kalliita aineita, jo pelkkä hieronta voi riittää. 

Lievittää kipua ja parantaa suun haavaumia 

Dental Studion hammaslääkäri Stephen Pittin mukaan ikävää hammaskipua on mahdollista lievittää yksinkertaisesti hieromalla kämmenselästä peukalon ja etusormen välistä aluetta. Samaa mieltä on myös eräs kanadalainen tutkimus, jonka mukaan jääpalan asettaminen tälle alueelle voi vähentää hammassärkyä jopa puolella. Tämä johtuu siitä, että kätesi hermot lähettävät signaaleja kylmästä aivoillesi, jolloin suustasi aivoihin kulkevat kipusignaalit voivat häiriintyä ja näin ollen vähentää kipua.

London Smiling hammaslääkärin Uchenna Okoyen neuvon mukaan suun huuhtelu lämpimällä suolavedellä voi myös lievittää kipua. Lisää puolikas teelusikallinen lasilliseen todella lämmintä, mutta ei kiehuvaa vettä. Huuhtelu suu seoksellä säännöllisesti. Tämä vinkki toimii lääkärin mukaan hyvänä apukeinona säryn lisäksi myös suun haavautumien hoitoon.

Myös hampaat kannattaa harjata ja suu huuhdella huolellisesti, sillä joissain tapauksissa kipu voi johtua hampaiden väliin päätyneestä ruoantähteestä.

Lähteet: TheSun, Home.BT

***


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja