Uskoisitko? Tämä rasvapommi pidentää tutkitusti ikää

Tutkijoiden mukaan syy ranskalaisten pitkään ikään saattaa piillä juustossa.

Cambridgen yliopiston tutkijat ovat löytäneet ranskalaisesta homejuustosta tulehduksilta ehkäiseviä ominaisuuksia. Tutkijat uskovat, että juusto voi olla yksi merkittävä syy ranskalaisten pitkään ikään, vaikka se sisältääkin runsaasti rasvaa ja suolaa.

Ranskalaiset elävät monia muita eurooppalaisia pidempään siitäkin huolimatta, että suosivat ruokavaliossaan erittäin paljon tyydyttyneitä rasvoja. Ranskalaisilla naisilla on Euroopan korkein elinajanodote, 85,3 vuotta, kun suomalaisnaisilla elinajanodote vuonna 2011 syntyneille tytöille on 83,5 vuotta.

Homejuustoa ryppyvoiteisiin?

Yliopiston tutkijat käyttivät uusinta teknologiaa selvittääkseen juustojen terveydellisiä ominaisuuksia. Tutkijat havaitsivat terveyshyötyjen ilmenevän kaikista parhaiten pitkään kypsytetyissä juustoissa, kuten ranskalaisessa Roquefort-homejuustossa.

Tutkijoiden mukaan homejuustosta löytyneitä ominaisuuksia voitaisiin mahdollisesti tulevaisuudessa hyödyntää sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä ja uutteena niin sanotuissa ryppyvoiteissa.

– Näiden juustojen ominaisuuksia voitaisiin valmistaa uutteeksi nykypäivän kauneudenhoitotuotteisiin. Havaintomme osoittavat, että runsas punaviinin kulutus ei voi olla ainoa tekijä ranskalaisten pitkään ikään, vaan syitä kuolemattomuuteen löytyy myös muista ruokavalion osista. Me väitämme, että juustoilla ja erityisesti homejuustoilla on vaikutusta elinikään, tutkijat totesivat raportissaan.

Lähde: Telegraph

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat