Juustossa piilee lukuisia terveyshyötyjä.
Teksasilaisen yliopiston tutkijoiden mukaan kypsytetyt juustot, kuten brie, mozzarella, gouda, parmesan ja cheddar ovat terveydelle hyväksi ja voivat jopa pidentää ikää.
Texasin A&M -yliopiston tutkijoiden mukaan nämä juustot sisältävät erityistä yhdistettä nimeltään sperdimiini. Juuston lisäksi sperdimiiniä löytyy muun muassa täysjyvätuotteista ja vihanneksista.
Sperdimiini suojelee erityisesti maksaa ja ennaltaehkäisee näin maksasyöpien syntyä. Eliniän todettiin pidentyvän, jos sperdimiiniä sisältäviä juustoja oli syönyt runsaasti jo varhaisesta iästä saakka. Hyviä uutisia siis kaikille niille, jotka ovat syöpötelleet juustolla jo lapsena.
Tutkimus toteutettiin hiirillä, mutta tutkijat ovat vakuuttuneita hyödyistä myös ihmisillä:
– Havaitsimme jopa 25 prosentin eliniän pitenemisen eläintesteissä. Ihmisillä tämä tarkoittaisi, että elinikä voisi pidentyä 81 vuodesta 100 vuoteen, syöpätutkimukseen erikoistunut avustava professori Leyuan Liu Texasin A&M -yliopistosta kertoo.
Terveysvaikutuksia havaittu jo aiemmin
Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun juustosta paljastuu hyviä terveysvaikutuksia.
