Kiinalainen tutkimus on jälleen löytänyt hyvän syyn laittaa juustoa leivän päälle.
Juustoa ei olla koskaan pidetty minään terveysherkkuna, vaikka useat tutkimukset puhuvat sen hyvien vaikutuksien puolesta. Aiemmin tiettyjen juustojen on todettu pidentävän ikää, parantavan immuunijärjestelmää, laskevan kolesterolia ja auttavan painonhallinnassa.
Juuston korkean rasvapitoisuuden ja usein myös korkean suolapitoisuuden takia hyötyjä voi olla vaikea uskoa. Tuoreessa kiinalaistutkimuksessa herkulle on kuitenkin jälleen löytynyt uusia hyötyjä.
Sen sijaan, että juusto aiheuttaisi sydänkohtauksia, 40 grammaa juustoa päivässä voi oikeastaan auttaa vähentämään sepelvaltimotautien kehittymisen riskiä jopa 14 prosenttia.
Säännöllinen juustonsyöminen voi tutkijoiden mukaan myös alentaa aivohalvauksen riskiä kymmenellä prosentilla.
