Mainos
Mainos

Tutkijoiden uskomaton löydös: Runsas juustonsyönti onkin terveydelle hyväksi – laskee rasvaprosenttia ja kolesterolia

Irlantilaiset tutkijat selvittivät maitotuotteiden vaikutusta 1500 terveeseen ihmiseen. Tutkimustulokset olivat yllättävät.

Tuoreen irlantilaistutkimuksen mukaan runsaasti juustoa syövillä irlantilaisilla ei ole korkeampi verenkolesteroli kuin heillä, jotka eivät syö juustoa. Tutkimuksen toteutti University College Dublin. Nykyisissä terveyssuosituksissa kerrotaan runsaasti tyydyttyneitä rasvoja sisältävien ruokien, kuten juuston nostavan veren kolesterolitasoa. Korkea kolesteroli on suurin riskitekijä sydänsairausten ja halvausten syntyyn.

Juusto hyväksi – vähärasvaiset maitotuotteet nostivat kolesterolia

Tuoreet tutkimustulokset kuitenkin osoittavat, ettei runsas juustonsyönti kohota LDL-kolesterolia tai lisää kehon rasvaprosenttia. Tutkimuksissa analysoitiin maitotuotteiden, kuten maidon, juuston, jogurtin, kerman ja voin vaikutusta 1500 irlantilaiseen 18-90 -vuotiaaseen, terveeseen ihmiseen.

Tutkimustulos vahvistaa aiempia löydöksiä, joiden mukaan juuston tyydyttynyt rasva ei vaikuta haitallisesti veren kolesteroliin sen sisältämien uniikkien ravintoaineiden ansiosta.

Tutkijat havaitsivat myös, että runsas maitotuotteiden käyttö oli yhteydessä alhaisempaan painoindeksiin, rasvaprosenttiin ja verenpaineeseen sekä kapeampaan vyötäröön. Sen sijaan vähärasvaisia maitotuotteita syövien ihmisten kolesterolitasot olivat korkeammat ja he nauttivat kaiken kaikkiaan enemmän hiilihydraatteja ruokavaliossaan.

Tutkimustuloksista uutisoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Lähde: UCD

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja