Lukuisat tutkimukset puhuvat juuston terveellisyyden puolesta.
American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että juustojen ja hapatettujen maitotuotteiden terveysvaikutukset ovat oletettua positiivisemmat, vaikka ne sisältävätkin runsaasti tyydytettyjä rasvahappoja.
Tutkimuksessa todetaan, että mitään ravintoainetta ei nautita sellaisenaan, sillä ruoka-aineet sisältävät aina useita ravintoaineita. Myös ruoan valmistustapa vaikuttaa sen terveysvaikutuksiin. Siksi yksittäisiä ravintoaineita tulisi tutkia aina siinä kontekstissa, missä niitä syödään.
Rasvapitoisuudestaan huolimatta juustojen todettiin ehkäisevän muun muassa kakkostyypin diabetesta, sydän- ja verisuonitauteja sekä syöpäsairauksia.
Juustolla muitakin terveyshyötyjä
Tämä ei ole ensimmäinen tutkimus, jonka tulokset puhuvat juuston terveellisyyden puolesta. Tänä keväänä julkaistun irlantilaistutkimuksen mukaan juuston syöminen ei vastoin kaikkia odotuksia nostakaan veren kolesteroliarvoja tai kehon rasvaprosenttia.
Runsas maitotuotteiden käyttö oli yhteydessä myös alhaisempaan painoindeksiin, rasvaprosenttiin, verenpaineeseen sekä kapeampaan vyötäröön.
