Usko tai älä: Tässä iässä voit ruveta syömään mitä tahansa!

Asiantuntijoiden mukaan tietyn iän jälkeen ruokavaliolla ei ole enää suurta merkitystä terveyteen.

Oletko yli 75-vuotias? Onneksi olkoon! Pennsylvanian Penn State -yliopiston tutkijoiden mukaan voit vihdoin unohtaa kaloreiden laskemisen ja herkutella vapaasti. Tutkijoiden mukaan yli 75-vuoden iässä ruokavaliolla ei enää pysty merkittävästi vaikuttamaan terveyteensä. Rasvainen tai sokeripitoinen ruokavalio ei enää tämän iän jälkeen aiheuta terveysongelmia yhtään enempää kuin terveellinenkään ruokavalio.

Yliopiston tutkimuksessa seurattiin 449 eläkeläistä yli viiden vuoden ajan. Tutkimusjakson alussa henkilöt olivat noin 76-vuotiaita. Eläkeläisten ruokailutottumuksia seurattiin ja heidät jaoteltiin ruokavalioiden perusteella eri kategorioihin. Ainoastaan runsaasti makeita herkkuja syövillä huomattiin olevan hieman kohonnut riski sairastua verenpainetauteihin.

– Huomasimme, että tässä iässä ei kannata enää ryhtyä rajoittamaan hirveästi ruokavaliotaan. Kaikista terveimpiä ihmisiä ovat kuitenkin he, jotka ovat noudattaneet koko elämänsä terveellisiä elämäntapoja, yliopiston tutkija Gordon Jensen muistutti lausunnossaan.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja