Ushma Olava myöntää, että Rekka-Liisan kanssa liikuttiin "vähän äärirajoilla": "Miksi pitäisi olla niin, että miehet saavat aina heittää sellaista herjaa?"

Rekka-Liisa 3:56
Rekka-Liisa hänen viimeisessä Putous-lähetyksessään!

Ushma Olavan sketsihahmo Rekka-Liisa joutui jättämään Putouksen.

Putouksen 16. kauden semifinaalilähetyksessä kotimatkalle joutui Ushma Olavan sketsihahmo Rekka-Liisa. Olava kertoi heti lähetyksen jälkeen MTV Uutisille olevansa hyvillä fiiliksillä, vaikka hän putosikin kisasta juuri ennen finaalia.

Minusta on hassua, koska minä en muista, että tämä on kilpailu, kun me kaikki kuitenkin lopulta putoamme. Se on hassua, että muut ajattelevat sen täysin kilpailuna. Tämä oli odotettavaa, koska olen seurannut, että poikien (Köpi Kallion ja Nicklas Pohjolan) hahmot ovat tosi suosittuja. Helpottunut olo, ja olin yllättynyt, että pääsin edes näin pitkälle, hän sanoi. 

Rekka-Liisan esittäminen on ollu Olavasta hauskaa. Hän kuitenkin lisäsi, että hahmon juttujen kanssa on liikuttu "vähän äärirajoilla".

Tämä on ollut niin seksistinen hahmo. Mutta miksi pitäisi olla niin, että miehet saavat aina heittää sellaista herjaa? Se on ehkä ollut lähtökohta tässä, hän sanoi.

Olava on saanut Rekka-Liisa hahmostaan monenlaista palautetta. Palautteiden perusteella Rekka-Liisa on ollut monen nuoren tytön suosikkihahmo. 

– Se on kiva kuulla, koska hänestä on yritetty tehdä sellainen aivoillaan ajatteleva mimmi, joka pärjää ja keksii keinot tilanteessa kuin tilanteessa. Se on kiva, jos tytöt ihailevat sellaista, hän sanoi.

– Mutta kuljetusalan roisia kielenkäyttöä ei ehkä tarvitse kenenkään tytön seurata, hän lisäsi nauraen.

Olava on saanut hahmostaan palautetta myös kuljetusalalla työskenteleviltä. Hänen mukaansa jotkut kuljetusalalla työskentelevät naiset taisivat aluksi hieman säikähtää hahmoa.

Alalla naiset ovat ilmeisesti tosi heikossa asemassa. He kuulevat paljon herjaa naisellisuudesta ja heidän ulkomuodostaan. Senkin takia yritimme teroittaa hirveän paljon sitä sivulauseessa, että jos olet niin pieni mies, ja niin edelleen. Olemme yrittäneet kunnioittaa kuljetusalan naisia ja rekkakuskin ammattia, hän sanoi.

Putous lauantaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat