Putous-tähdet kertovat sketsihahmojensa jatkosta: "Tätäpä te halusitte"

Sketsihahmo: Matti McCounaghey 2:06
Matti McCounaghey -hahmon sävelet eivät ole näyttelijä Nicklas Pohjolalle vielä kristallin kirkkaat. Katso hahmon ensiesiintyminen videolta!

Putouksen uuden kauden sketsihahmokilpailun kisaajat ovat nyt selvillä.

Putouksen  uudella kaudella sketsihahmokilpailu on uudistunut ensimmäistä kertaa ohjelman historiassa, ja näyttelijät valmistelivat kautta varten kaksi sketsihahmoa yhden sijaan.

Sketsihahmot osallistuivat kahdessa ensimmäisessä jaksossa nähtyihin alkukarsintoihin, jossa kotikatsojat saivat päättää kumpi sketsihahmoista jatkaa varsinaiseen hahmokilpailuun. Jatkoon valittiin yhteensä kuusi sketsihahmoa, joista yksi kruunataan kauden päätteeksi Vuoden sketsihahmoksi 2024.

Kauden ensimmäisessä jaksossa nähtiin sketsihahmokokelaat Eino Heiskaselta, Ushma Olavalta ja Joonas Kääriäiseltä ja kauden toisessa jaksossa puolestaan Linda Wiklundilta, Köpi Kalliolta ja Nicklas Pohjolalta.

Wiklundin hahmoista jatkoon äänestettiin Baby Burn, Kallion hahmoista VV Lahtinen ja Pohjolan hahmoista Matti McCounaghey. 

Toisessa lähetyksessä sketsihahmonsa esitellyt Nicklas Pohjola kertoi lähetyksen jälkeen MTV Uutisille olevansa hämmentyneissä tunnelmissa siitä, että kahden sketsihahmon sijaan työn alla on nyt enää yksi hahmo.

– Tuntuu kummalliselta, että tässä on kahta hahmoa pyöritellyt, ja nyt se toinen on poissa, hän pohti. 

Linda Wiklund puolestaan ajattelee, että toisesta hahmosta luopuminen oli myös haikeaa. Hahmoja kun on kehitelty pitkään ja niistä on tullut prosessin aikana tärkeitä tekijöilleen.

– Nyt kun laittaa Laudaturin vaatteet koriin niin ajattelee, että siellä lepää. Kyllä se surettaa. Mutta ihanaa tehdä Babya, hän kertoi.

Köpi Kallion mielestä on rikkaus, että kahden hahmon avulla ohjelmassa sai näyttää itsestään enemmän kuin yhdellä hahmolla. 

– Tässä on tietyllä tavalla kaksi asiaa joista tykkään: Ensinnäkin se, että ihmiset saavat nähdä enemmän sketsejä, koska hahmoja on enemmän. Toinen juttu on se, että nyt paine siirtyy meiltä pois. Minulla ei ole hirveästi hajua, mitä VV aikoo tehdä jatkossa, mutta voin aina tukeutua siihen, että tätäpä te halusitte, hän sanoi lähetyksen jälkeen MTV Uutisille.

Pohjola tiesi etukäteen, mihin suuntaan hän olisi lähtenyt viemään valitsematta jäänyttä hahmoaan Veikko Kävynkuorta. Hahmo oli huonosti kuuleva äänimaisemataiteilija, ja nämä asiat olisivat tulleet myös jatkossa olemaan osa hahmon tarinaa.

Jatkoon päässeen Matti McCounaghey -hahmonsa osalta näyttelijän suunnitelmat eivät ole aivan yhtä selkeät.

– Tästä en tiedä yhtään mitään! Tuleva viikko tulee olemaan aikamoinen, kun rupeaa miettimään, että kukas tämä tyyppi on, hän nauroi.

– Mutta olen onnellinen! Tällä mennään! hän jatkoi.

Kallio kertoi tekevänsä mielellään tarkoin kirjoitettuja hahmoja. Hän kuvaili esimerkiksi viime vuoden Putous-hahmonsa Kari Mutasen olleen lähellä stand upia, jossa yksi ihminen pölisee ja pitää ohjia käsissään. 

– VV on nyt ensimmäinen reaktiivinen hahmoni. Se on ehkä enemmän kiinni siitä, mitä VV:lle sanotaan kuin että mitä VV itse sanoo. En osaa vielä sanoa, mihin suuntaan tämä menee. Mutta syytän yleisöä välittömästi, jos menee huonosti, hän nauroi.

Kallio pääsee hahmonsa nahoissa katsomaan omia pelkojaan silmästä silmään.

– En tiedä mitään pelottavampaa tässä maailmassa kuin teinit. Siinä mielessä tämä tulee olemaan ihana tutkimusmatka, koska minun on todennäköisesti pakko konsultoida tässä myös lähipiirin tuttuja teinejä, että saan homman eteenpäin, hän totesi.

Putous lauantaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat