Ushma Olavalla oli kolmekymppiseksi asti paitsi jäämisen pelko – sitten jotain tapahtui: "Huomasin, että en oikeasti jaksa"

Ushma Olava paljastaa pitkän parisuhteensa salaisuuden 2:05
Ushma Olava pohtii pitkän parisuhteensa salaisuutta ja paljastaa, mihin rakastui aviomiehessään Pekka Olavassa.

Näyttelijä-laulaja Ushma Olava rauhoittui, kun täytti 30 vuotta.

Näyttelijä-laulaja Ushma Olava, 41, muistaa olleensa nuoresta saakka kohkaaja, joka rauhoittui vasta kolmekymppisenä. Hänellä on aina ollut pelko siitä, että jää jostakin paitsi.

– En malta käydä juhlissa nukkumaan ja aina yökkäribileissä lapsena halusin olla viimeisten kanssa hereillä. Äiti hoki minulle, että lopeta, rauhoitu. Harrastin ihan kaikkea ja halusin olla joka paikassa. Äitin mielestä minun piti keskittyä ja olla kotona välillät, Olava kertoi MTV Uutisille 2. maaliskuuta.

– En tunnistanut tätä itsessäni ennen kuin täytin kolmekymmentä. Huomasin, että en oikeasti jaksa. Olen sosiaalinen introvertti. En tiedä, olenko ollut jo nuorena sellainen vai onko se iän tuomaa. Ehkä äiti on tunnistanut sen minussa jo silloin. Nyt vanhempana olen antanut itselleni aikaa ja rauhoittunut, Olava kertoi MTV Uutisille 2. maaliskuuta.

Olava on kasvanut sekä Turussa että Helsingin Oulunkylässä. Nuorena hän harrasti muun muassa luistelua, mutta se kaatui hänen rauhattomuutensa.

– Isä lähti torstai-iltapäivisin aiemmin töistä ja lähti viemään minua ja veljeäni luisteluun, kunnes hän ei yhtenä iltapäivänä löytänyt meitä mistään. Olimme jossakin pihalla huitelemassa. Isä lakkasi viemästä meitä, kun varsinkin minä olin aina jossakin leikkimässä, enkä muistanut treenejä.

Vanhentuessaan lisää ja täyttäessään esimerkiksi 60 vuotta Olava toivoo, että voisi rauhoittua vielä enemmän ja päästää irti.

– Ei niin paljon ajattelisi sitä, mitä muut ajattelevat tai mitä minulta odotetaan. Uskaltaisi sanoa ei ja kuunnella vielä enemmän itseään, Olava pohti.

"Ripulilinjalle lähteminen oli minun syytäni"

Alkuvuodesta 2023 Olavan on voinut nähdä televisiossa yhtenä Putouksen näyttelijöistä. Hänelle Mursu-sketsihahmon putoaminen kilpailusta 18. helmikuuta ei ollut iso kolaus.

– En halua kuulostaa välinpitämättömältä, mutta en ollut kovin kilpailuhenkinen sen suhteen. Oikeastaan unohdin, että siinä on edes sellainen kilpailu. Ehkä se oli ihan oikea aika pudota. Olisi voinut tulla fyysiset rajat vastaan, mitä Mursu olisi pystynyt enää tekemään.

Katso video: Mursu visaili ennen putoamistaan Aku Sipolan sketsihahmo Mainos-Harrin kanssa. Visailusta ei vain meinannut tulla mitään.

Mursu ja Mainos-Harri visailevat 2:42
Mursu yritti arvuutella sanoja Mainos-Harrin kanssa.

Yksi toive Olavalla kuitenkin oli Mursulle alusta saakka.

– Olisin halunnut tulla lavalle sähköskuutilla. Sitä ei ehditty tehdä. Tarjosin sitä pariin otteeseen, mutta aina tuli jokin muu idea. En tiedä, olisiko se siinä puvussa onnistunut, mutta näin uskon.

Olava esitteli Putouksessa 25. helmikuuta hylätyn sketsihahmonsa prinsessa Kaunotar_81:n.

– Jotta hän olisi ollut hauska, niin se lähti menemään aina aika alatyyliseksi. Satuhahmossa olisi ollut hauskaa se, että hän olisi vetänyt röökiä ja olisi kännissä. Tulemme kuitenkin ulos televisiosta ennen kahdeksaa ja katsojat ovat pääasiassa lapsia, niin se ei olisi sopinut siihen. Hahmon hauskuus jäi aika pinnalliseksi ja kevyeksi.

Katso video: Olavan prinsessahahmo Kaunotar_81 pääsi kertaluontoisesti lavalle.

Tulikokeessa näyttelijöiden hylätyt sketsihahmot 7:47
Näiden sketsihahmojen ei pitänyt koskaan nähdä päivänvaloa.

Hahmo syntyi ohjaaja Antti Tuomas Heikkisen näyttävän hahmon ajatuksesta.

– Hän ehdotti satuprinsessaa, joka deittailisi ja olisi kokenut kaikki sammakon pussailut. Ripulilinjalle lähteminen oli tosin minun syytäni, koska se alkoi naurattaa itseäni. Prinsessa olisi saanut sammakkopususta ripulin, ja Ripulinsessa oli itseasiassa toinen nimi, jolla se kulki.

Parisuhteen laatuaika muodostuu kotiasioista

Olava tunnustautuu esteetikoksi, joten hän on se, joka Putouksen kulisseissa siivoaa.

– Siivoan lauantaisin aulatilan pöytää kaikesta tavarasta. Sisustin myös tyttöjen pukuhuoneen kahdella nojatuolilla, jotta siellä olisi mukavampi ja seesteisempi olla.

Kotona hän kokee kuitenkin olevansa varsin villi ja tyylitön. Olava on materialisti, jota kaikki kiva ja söpö viehättävät.

– Sillä tavalla olen tyylitön, etten edusta mitään tiettyä tyyliä tai perehdy niihin. Esteettisyys näkyy enemmän siisteydessä ja nalkuttamisessa. Viimeksi tänään nalkutin Pekalle  (Olava), kun hän oli leikannut kurkkua juustohöylällä, ja se ällöttää minua, kun juusto maistuu kurkulle. Siitä oli sitten kiva hänen lähteä neljän päivän kiertueelle, Olava naurahti.

Alla olevassa kuvassa Ushma Olava on miehensä Pekka Olavan kanssa vuonna 2018.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pariskunta tutustui aikoinaan Gimmel-yhtyeen kulisseissa, kun Olava oli yhtyeen laulaja ja hänen miehensä valomies. He menivät naimisiin vuonna 2005 ja viettävät laatuaikaa toistensa ja ystäviensä kanssa tekemällä ruokaa pitkän kaavan kautta.

– Meillä on myös mökki, jossa tykkäämme olla ja tehdä pihahommia. Emme harrasta mitään varsinaisesti yhdessä, mutta teemme kotiasioita, koska olemme molemmat töiden takia paljon pois kotoa.  

Putous MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat