Mainos

USA sulkee lähetystöjään Afrikassa

Yhdysvallat on sulkenut väliaikaisesti kuusi suurlähetystöään Afrikassa turvallisuusuhkien takia. Myös Britannia on sulkenut neljä lähetystöään.

Yhdysvaltain suurlähetystöt suljettiin Namibian, Liberian, Senegalin, Madagaskarin, Togon ja Gambian pääkaupungeissa, koska epäilyttävien henkilöiden oli nähty tarkkailevan niitä. Ulkoministeriön tiedottaja James Rubinin mukaan sulkemispäätös perustui "konkreettisiin tietoihin". Lähetystöjen avaamista uudelleen harkitaan viikonlopun aikana.

Rubin ei sanonut suoraan, mistä uhkien epäillään tulevan. Hänen puheistaan voi kuitenkin päätellä, että pääepäilty on saudiarabialainen miljonääri Osama bin Laden.

Bin Ladenin uskotaan olevan viime vuoden elokuussa sattuneiden suurlähetystöiskujen takana. Terrori-iskuissa Yhdysvaltain Kenian ja Tansanian suurlähetystöihin kuoli 224 ja loukkaantui yli 5000 ihmistä.

Britannia sulki perjantaina turvallisuusuhkien vuoksi väliaikaisesti suurlähetystönsä neljässä Afrikan maassa, Gambiassa, Madagascarissa, Namibiassa ja Senegalissa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.