Mainos

USA:ssa raskaasti aseistautuneet siviilit partioivat Meksikon rajalla terrorismin pelossa

2:05

Yhdysvalloissa huoli laittomista maahantulijoita ja mahdollisesta terrori-iskusta on saanut siviilit tarttumaan yhä voimakkaammin aseisiin. Arizonan rajapartioksi itseään kutsuva vapaaehtoisten ryhmä on kasvanut lyhyessä ajassa muutamasta kymmenestä yli sataanviiteenkymmeneen.

Belgian terrori-isku lisäsi kysyntää ja yksi jäsen rajapartioon on tullut jopa Australiasta asti.

Arizonan vapaaehtoisten partion perustaja Tim Foleyn ensimmäinen ajatus Brysselin terrori-isku jälkeen oli ”tämän takia me olemme täällä”.

Hän myöntää, että hänellä on ongelma laitonta maahanmuuttoa vastaan, mutta erityisesti hän inhoaa muslimeja.

– Olin ennen rakennusalalla ja väsyin aina rajan taakse uusia papereita hakeviin meksikolaisiin. Muslimit eivät tykkää meistä valkoihoisten valtioista, minulle he näyttäytyvät vihan eivätkä rauhan uskontona, Foley sanoo.

Foley kiistää olevansa rasisti.

– Miten voin olla rasisti, jos yli 70 eri kansallisuutta ylittää rajan koko ajan. Totta on kuitenkin se, etteivät esimerkiksi suomalaiset miehet raiskaa naista siksi, ettei hänellä ole kaapua päällä.

– Somalit, syyrialaiset, pakistanilaiset ja afgaanit yrittävät kaikki hiippailla maahan. Pariisin ja Belgian iskut osoittivat, että nyt vain odotamme, milloin USA:ssa tehdään uusi isku. Kyse ei ole siitä, jos se tapahtuu, vaan siitä, milloin se tapahtuu, Foley sanoo.

Foleyn joukot ovat lähes kaikki entisiä armeijan sotilaita ja varustukset ja aseet ovat sen mukaisia. Tähän mennessä kukaan ei ole vielä joutunut välikohtaukseen ja käyttämään asettaan.

Viranomaiset suhtautuvat varauksella

Valtion virallinen rajavalvonta näyttää tulevan Foleyn ja kumppaneiden kanssa hyvin toimeen ennen kuin saan vedettyä viranomaisen sivummalle.

– En voi antaa haastattelua, mutta kyllä me heihin hyvin varauksella suhtaudumme. Apu on aina hyvä, mutta he vain haluavat leikkiä sotaa, nimettömänä pysyttelevä rajavalvoja sanoo.

Foley uskoo, että rajavalvojat arvostavat heitä ja sanoo, että presidenttipelin keskustelu Meksikon rajalle rakennettavasta seinästä auttaisi, muttei ratkaisisi laittoman maahantulon ongelmaa.

– Pitää olla jalkaväki eli miehet maastossa, kuten meillä. Se on ainoa mikä toimii, Foley sanoo.

Pääasiassa vapaaehtoiset ovat löytäneet tuloreiteiltä tyhjiä vesipulloja ja ylimääräisiä vaatteita. Kiinnisaadut tulijat he kertovat vieneensä viranomaisille tai takaisin rajan taakse.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.