Mainos

USA:ssa rajuja mellakoita poliisin ammuttua miehen autoonsa – Perhe: Hän luki kirjaa ja odotti poikaansa koulusta

0:57

Mielenosoittajat tekivät tiesulun ja ottivat yhteen viranomaisten kanssa Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa sen jälkeen, kun poliisi ampui kuoliaaksi mustaihoisen miehen. Useita poliiseja ja mielenosoittajia on loukkaantunut ampumisen jälkeen alkaneiden mellakoiden yhteydessä.

Satoja ihmisiä kerääntyi osoittamaan mieltään 43-vuotiaan Keith Lamont Scottin kuoltua poliisin luotiin Charlotten kaupungissa tiistaina. Ammuttua jäi suremaan vaimo ja seitsemän lasta.

Protestit alkoivat tapahtumapaikan lähistöllä myöhään tiistai-iltana ja yltyivät yön aikana.

Osa mielenosoittajista sytytti paloja pysäyttääkseen liikenteen suurella päätiellä. Toiset yrittivät murtautua tavarataloon ennen poliisin saapumista paikalle. Poliisi pyrki hajottamaan vihaisia väkijoukkoja kyynelkaasulla ja sokaisukranaatein.

Omaisten mukaan mies oli aseeton

Yhdysvaltalaisten tiedotusvälineiden mukaan Scottin ampunut poliisi, Brentley Vinson, on lomautettu. Scottin kuolemaan johtanut ammuskelu tapahtui, kun Vinson ja ryhmä muita poliiseja etsivät miestä, josta oli annettu pidätysmääräys.

Viranomaiset huomasivat Scottin istumassa autossa asuinrakennuksen parkkipaikalla. Scott ei kuitenkaan ollut poliisin etsimä mies.

 – Tässä vaiheessa tiedämme ainoastaan, että he olivat asuinrakennuksen parkkipaikalla, poliisipäällikkö Kerr Putney kertoi toimittajille myöhään tiistaina.

– Henkilö nousi autosta aseen kanssa. Poliisit toimivat, yksi heistä koki miehen uhkana ja laukaisi sitten aseensa.

Poliisin mukaan Scottilla oli mukanaan luvallinen tuliase. Miehen läheiset ovat kuitenkin kertoneet paikallisille tiedotusvälineille, että mies ei kantanut asetta, vaan hänellä ammutuksi tullessaan kädessään kirja.

Perheen mukaan Scott istui autossaan lukemassa kirjaa samalla, kun hän odotti poikansa koulubussia.

Veljen mukaan Scottia ampunut poliisi oli peitetehtävissä ja pukeutunut siviilivaatteisiin. 

Charlotten välikohtaus tapahtui vain joitain päiviä sen jälkeen, kun toinen poliisi ampui aseettoman miehen kuoliaaksi Tulsassa, Oklahomassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.