Mainos

Yhdysvaltain Milwaukeessa protesteja poliisin ammuttua mustan miehen

Yhdysvalloissa Milwaukeen kaupungissa on järjestetty protesteja poliisin ammuttua aseistautuneen mustan miehen viikonloppuna.

Milwaukeen poliisi kertoo Twitterissä, että protesteja on edelleen käynnissä osissa kaupunkia. Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä olemaan rauhallisia ja pysymään poissa kaduilta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä paikallista aikaa kaduille oli kerääntynyt ainakin 200 ihmistä mieltään osoittamaan. Viranomaisten mukaan protestien yhteydessä on ammuttu, mutta laukaukset on ilmeisesti suunnattu kohti ilmaa. Protestoijien kerrotaan myös heitelleen poliiseja kivillä.

Poliisi ampui 23-vuotiaan

Poliisi ampui lauantaina kuoliaaksi 23-vuotiaan miehen, joka viranomaisten mukaan ei suostunut laskemaan asettaan.

Miehen kuolemaan johtanut tilanne sai viranomaisten mukaan alkunsa, kun poliisi oli pysäyttänyt auton, jonka kyydissä olleet kaksi miestä lähtivät poliisia jalan karkuun.

– Takaa-ajon aikana poliisi ampui toisen epäillyistä, poliisi kertoi tiedotteessa.

Milwaukeen pormestarin mukaan neljä poliisia on viety sairaalaan protestien aikana, mutta he ovat jo päässeet pois hoidosta. Poliisin mukaan lisäksi ainakin yksi 16-vuotias tyttö on loukkaantunut.

Tyttöön oli ilmeisesti osunut harhaluoti, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Väkivallantekoja ympäri maata

Useat tapaukset, joissa poliisi on ampunut mustaihoisen, ovat kirvoittaneet laajoja poliisiväkivallan vastaisia mielenosoituksia Yhdysvalloissa.

Myös poliiseihin kohdistunut väkivalta on ollut esillä viime aikoina. Viime kuun puolivälissä kolme poliisia kuoli ja kolme haavoittui ampumisessa Louisianan Baton Rougessa. Epäilty ampuja, 29-vuotias musta mies, kuoli poliisin luoteihin.

Heinäkuun alkupuolella viisi poliisia kuoli puolestaan väijytyksessä Dallasissa. Verilöyly tapahtui, kun ihmisiä oli kokoontunut osoittamaan rauhanomaisesti mieltä poliisiväkivaltaa vastaan.

Presidentti Barack Obama kuvaili veritekoja säälimättömän laskelmoiduksi ja halveksittavaksi hyökkäykseksi poliisia vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.