Mainos

USA:ssa poliisin ampuman naisen kohtalo tyrmistyttää – säikähtikö poliisi ilotulitusta?

1:49

Kuolettavan laukauksen ampuneen poliisin pari kertoi tutkijoille heidän säikähtäneen paikalta kuuluneita kovia ääniä. Selitystä käsittämättömältä tuntuvaan ampumiseen haetaan nyt lähistöllä mahdollisesti tapahtuneesta ilotulituksesta.

Australialainen joogaopettaja Justine Damond, 40, kuoli poliisin luoteihin lauantaiyönä Minneasotassa sijaitsevassa Minneapolisissa Yhdysvalloissa.

Tapaus on järkyttänyt laajalti, ja on aiheuttanut tyrmistystä myös Australiassa. Myös maan pääministeri Malcolm Turnbull on astunut esiin vaatimaan selitystä tapahtuneelle.

Damond oli itse soittanut poliisit paikalle epäiltyään, että jotakuta käytetään seksuaalisesti hyväksi hänen kotinsa lähellä.

Lähistöllä ollut poliisipartio vastasi hätäkeskukseen kutsuun. Damondia ampunut poliisi Mohamed Noor on kieltäytynyt kertomasta kuulusteluissa mitään, mikä on Yhdysvaltojen lain mukaan sallittua.

0:51

Miksi kamerat oli kytketty pois päältä?

Tapaus on herättänyt laajaa huomiota, sillä yön tapahtumiin liittyy useita epäselvyyksiä. Molempien poliisien univormuihin kiinnitetyt kamerat olivat vastoin sääntöjä kytketty pois päältä, eikä ampuminen tallentunut myöskään poliisiauton kameraan.

Kohtalokkaan yön tapahtumista on tapausta tutkivalle taholle kertonut Noorin parina lauantaina työskennellyt Matthew Harrity. Harrityn lausunnosta kertoo muun muassa The Washington Post.

Poliisipari kertoi kovista äänistä

Harrityn mukaan poliisiauton saapuessa paikalle lähistöltä kuului kovia ääniä. Poliisit säikähtivät tätä. Samaan aikaan poliisiautoa lähestyi kuljettajan puolelta hätäkeskukseen soittanut Damond yöpaitasillaan ja puhelin kädessään. Myöhemmin on epäilty, että tapahtumapaikan läheltä kuullut "kovat äänet" aiheutti ilotulitus. 

Kuljettajana toimineen Harrity on kertonut, että vieressään istunut Noor ampui naista kuljettajan puoleisen avoimen ikkunan läpi. Luoti osui naista vatsaan.

Poliisien antamasta elvytyksestä huolimatta Damond kuoli tapahtumapaikalle.

Omaiset pidetty pimennossa

Australialaisnaisen perhe syyttää Yhdysvaltojen viranomaisia siitä, ettei heille ole kerrottu mitään tapahtumien kulusta. Damondin puolison mukaan omaiset eivät ole saaneet juuri mitään tietoa siitä, mitä tapahtui poliisin saavuttua paikalle.

Joogaopettajana toiminut Damond oli muuttanut Minneapolisiin tulevan aviomiehensä luokse. Heidän oli määrä avioitua elokuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.