George Floydin surman kuvanneen setä kuoli poliisin törmättyä tämän autoon

Ex-poliisi sai George Floydin surmasta 22,5 vuoden vankeustuomion – presidentti Bidenin mukaan tuomio on sopiva 2:26
Ex-poliisi sai George Floydin surmasta 22,5 vuoden vankeustuomion – presidentti Bidenin mukaan tuomio on sopiva.

Minneapolisin poliisi on jälleen noussut otsikoihin Yhdysvalloissa, kun George Floydin murhan kuvanneen nuoren naisen setä kuoli poliisin törmättyä tämän autoon takaa-ajon aikana. Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalaislehdet New York Times ja Time.

Darnella Frazier, 18, kuvasi reilu vuosi sitten videon, jossa mustaihoinen Floyd sai surmansa poliisiväkivallan uhrina. Minneapolisin kaupungin poliisi painoi videolla Floydin niskaa pidätystilanteessa yli yhdeksän minuutin ajan.

Ex-poliisi Derek Chauvin tuomittiin Floydin surmasta ja hän sai kesäkuun lopulla 22,5 vuoden vankeustuomion.

Nyt videon kuvannut Frazier on joutunut jälleen tekemisiin Minneapolisin poliisivoimien kanssa. Hänen setänsä oli ollut Timen mukaan autossaan risteyksessä paikallista aikaa alkuyöstä tiistain puolella, kun tämän autoon oli törmännyt epäiltyä takaa-ajanut poliisi.

40-vuotias mies julistettiin myöhemmin kuoliaaksi sairaalassa. Poliisi sai puolestaan hoitoa vammoihinsa, jotka eivät kuitenkaan olleet Timen mukaan hengenvaarallisia.

Darnella Frazier kirjoitti Facebookissa Minneapolisin poliisilaitoksen aiheuttaneen hänen koko perheelleen suuren menetyksen. Päivityksen kommenteissa Frazier kertoo kuolleen sukulaisensa olleen hänen isänsä veli.

Poliisi oli jahdannut murtoihin yhdistettyä autoa

Takaa-ajo oli Minneapolisin poliisilaitoksen edustajan mukaan alkanut, kun poliisi oli yrittänyt pysäyttää varastettua autoa, joka oli yhdistetty useisiin murtoihin.

Auto oli kiihdyttänyt paikalta ja poliisi oli lähtenyt sen perään. Jo pian takaa-ajon alettua poliisi törmäsi Darnella Frazierin sukulaisen autoon. Lisäksi poliisin kerrotaan törmänneen toiseenkin autoon, mutta kyseisessä autossa olleet eivät loukkaantuneet.

Timen mukaan Minnesotan osavaltion poliisi tutkii törmäystä.

Floydin viimeisistä hetkistä viime vuoden toukokuussa kuvattu video herätti Yhdysvalloissa ja maailmalla pahennusta poliisin toimia kohtaan sekä johti osaltaan laajoihin rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustaviin mielenosoituksiin.

Frazier sai videostaan arvovaltaisten Pulitzer-palkintojen erityismaininnan. Palkintoraadin mielestä video nostaa esille kansalaisten merkityksen journalistien työssä.

Pulitzer-palkinto on Yhdysvalloissa jaettava arvostettu palkinto, joka myönnetään journalistisista ja kirjallisista saavutuksista sekä sävelteoksista.

Lue myös:

    Uusimmat