Mainos

Poliisi ampui apua hälyttäneen australialaisnaisen USA:ssa, Australian pääministeri pöyristyi: "Miten yöpaitasillaan kadulla liikkuva voidaan näin vain ampua?"

0:51

Australian pääministeri Malcolm Turnbull on nimittänyt Yhdysvaltojen Minneapolisissa tapahtunutta australialaisnaisen ampumista shokeeraavaksi ja käsittämättömäksi. Minneapolisin poliisi ampui apua hälyttäneen australialaisnaisen viime lauantaina.

Keskiviikkoaamuisessa televisiohaastattelussa Australian pääministeri Malcolm Turnbull kertoi, että hän ja diplomaatit vaativat Yhdysvaltojen viranomaisilta vastauksia. 

– Miten yöpaitasillaan ulkona kadulla liikkuva ja apua etsivä nainen voidaan tällä tavalla ampua? Turnbull kysyy Nine Networkin haastattelussa.

MTV Uutiset kertoi jo aiemmin australialaissyntyisestä Justine Damondista, joka oli soittanut poliisit paikalle havaittuaan mahdollisen pahoinpitelyn kotitalonsa lähellä Minneapolisissa. Kun poliisit saapuivat paikalle, Damond joutui itse poliisin ampumaksi.

Sääntöjen vastaisesti molempien paikalla olleiden poliisien univormuihin kiinnitetyt ja kamerat oli kytketty pois päältä. Ampuminen ei tallentunut myöskään poliisiauton kameraan.

Poliisipäällikkö lupaa läpinäkyvän tutkinnan

Ampumista tutkivat yhdysvaltalaisviranomaiset etsivät nyt siviilien tapahtuneesta mahdollisesti kuvaamia videoita.

Minneapolisin pormestari Betsy Hodges on kysynyt, miksi poliisin univormujen ja auton kamerat eivät olleet tapahtumahetkellä toiminnassa. Minneapolisin poliisipäällikkö puolestaan on luvannut tapahtuneesta läpinäkyvän tutkinnan.

Lisäksi viranomaiset kertovat, että Damondia ampunut poliisi ja toinen paikalla ollut poliisi eivät enää tällä hetkellä toimi poliisin tehtävissä.

Damondia ampunut poliisi on asianajajansa kautta välittänyt osanottonsa naisen perheelle.

Joogaopettajana toiminut Damond oli muuttanut Minneapolisiin tulevan aviomiehensä luokse. Heidän oli määrä avioitua elokuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.