Mainos

USA:n "Pahkasiat" harjoittelevat Suomessa

Amerikkalaiset rynnäkkökoneet harjoittelevat Suomen Ilmavoimien koneiden kanssa tämän kuun aikana. Harjoituskierroksia tehdään sekä Suomen alueella että kansainvälisessä ilmatilassa, kertoo Ilmavoimat.

Lentokierroksilla harjoitellaan sekä ilmataistelua että ilmasta maahan kohdistuvaa toimintaa. Viimeksi mainitussa on Suomesta mukana myös Maavoimien joukkoja.

Marylandin kansalliskaartin A-10 Thunderbolt -koneet käyttävät pääasiassa tukikohtiaan Virossa, missä yksikkö on elokuussa harjoittelemassa. Yksittäisiä koneita vierailee Ilmavoimien mukaan myös suomalaistukikohdissa.

Lentoja lennetään arkipäivisin pääasiassa Etelä-Suomen harjoitusalueella. Ilmavoimista mukana on yhteensä kuusi Hornet-hävittäjää ja Hawk-harjoituskonetta. Hawkit harjoittelivat A-10-koneiden kanssa ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2015.

Jo 1970-luvulla kehitetty A-10 on tulivoimainen maavoimien tukemiseen ja panssarintorjuntaan tarkoitettu konetyyppi, joka on osallistunut moniin Yhdysvaltain sotilasoperaatioihin muun muassa Irakissa ja Afganistanissa. Persoonallisen näköinen kone tunnetaan lempinimellä Pahkasika (Warthog).

Ilmavoimat on toteuttanut yhteisharjoituksia Baltiaan sijoitettujen eri maiden lento-osastojen kanssa jo muutaman vuoden ajan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.