Mainos

Ruotsalaislentokoneet harjoittelevat Suomen puolustamista ensimmäistä kertaa

Ruotsalaiskoneet harjoittelevat ensimmäistä kertaa Suomen puolustamista tänään alkavassa ilmavoimien vuosittaisessa Ruska-sotaharjoituksessa.

Ruotsin ilmavoimista Ruskassa on mukana Gripen-monitoimihävittäjiä ja valvonta- ja taistelunjohtokone Argus. Ruotsalaiskoneet olivat mukana jo viime vuonna, mutta tuolloin vastaosastona.

Joukkojen määrällä mitattuna Ruska 17 on tämän vuoden suurin harjoitus Ilmavoimissa. Harjoitukseen osallistuu yhteensä yli 5 000 ihmistä Suomen ja Ruotsin puolustusvoimista.

Suomalaiskoneista mukana on kolmisenkymmentä Hornet-hävittäjää, toistakymmentä Hawk-suihkukonetta sekä kuljetuskoneita ja -helikoptereita.

Harjoituksessa on käytössä yhdeksän lentotukikohtaa ja siihen liittyvä lentotoiminta on valtakunnallista.

Suomen ja Ruotsin yhteistyö syvenee 

Ilmapuolustuksen merkitys nykyaikaisessa sodankäynnissä on ratkaiseva, sanoo everstiluutnantti Ville Hakala Ilmavoimien tiedotteessa.

Hänen mukaansa ruotsalaisten lento-osastojen osallistuminen Ruskaan on osa Suomen ja Ruotsin ilmavoimien syvenevää FISE-yhteistyötä.

Hakala toteaa myös, ettei Suomen lähialueilla tänä syksynä käynnissä ollut vilkas kansainvälinen harjoitustoiminta ole vaikuttanut harjoitukseen.

– Ruska 17 -harjoituksen toteuttaminen ja ajankohta on päätetty jo yli vuosi sitten, jolloin myös harjoituksen suunnittelu käynnistettiin, hän kertoo.
Sotaharjoitus päättyy perjantaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.