Ilmavoimien viikon kestävä pääsotaharjoitus alkaa tänään – mukana myös ruotsalaisia

Ilmavoimien viikon kestävä pääsotaharjoitus Ruska alkaa tänään eri puolilla Suomea. Myös länsinaapurimme Ruotsi osallistuu sotaharjoitukseen.

Harjoitukseen osallistuu yli 50 lentokonetta ja noin 4 500 henkilöä, joista lähes puolet on reserviläisiä. Harjoituksen lentotoimintaan osallistuu vajaat 30 Hornet-hävittäjää sekä Hawk-harjoitushävittäjiä ja kuljetuskoneita. Maavoimista mukana on yksi NH90-helikopteri.


Harjoituksessa mukana myös ruotsalaisia

Suomalaisten koneiden lisäksi harjoitukseen osallistuu jo aiempien vuosien tapaan koneita myös Ruotsin ilmavoimista. Mukana on kahdeksan Gripen C/D -hävittäjää sekä valvonta- ja taistelunjohtokone Argus.

Ruotsalaiset ovat mukana sekä harjoitusvastustajan että puolustajan roolissa. Osa lentotoiminnasta tapahtuu Ruotsin Luulajan tukikohdasta käsin.

Suomen ja Ruotsin ilmavoimat ovat olleet mukana harjoittelemassa toisen maan puolustamista jo vuodesta 2016.

Sotaharjoitus kestää viikon

Ruska 19 -harjoituksessa lennetään pääosin Tampereen, Kuopion, Rovaniemen ja Jyväskylän lentoasemien yhteydessä sijaitsevista Ilmavoimien tukikohdista.

Harjoitus näkyy ja kuuluu, sillä siihen sisältyy sekä yliääni- että matalalentoja ja koneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvien soihtujen käyttöä.

Vilkkaimmillaan Ruska 19:n lentotoiminta on ensi perjantaista alkaen. Harjoitus päättyy 8. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja