Mainos

Henkeäsalpaava video: Tältä Suomi näytti hävittäjän ohjaamosta

Yhdysvaltain Oregonin kansalliskaartin osasto on paraikaa laivuevierailulla Karjalan lennoston Rissalan tukikohdassa 9.–20. toukokuuta. Suomen taivaalla lentää Hornet-hävittäjien mukana Boeing F-15 -hävittäjiä. Ilmavoimat on julkaissut sosiaalisen median sivuillaan videon, joka välittää tunnelmia ensimmäisen viikon harjoituksista.

Suomalaista katu- ja ilmakuvaa värittää paraikaa noin 150 amerikkailaisen joukko. Oregonin kansalliskaartin 173. hävittäjälennosto on tällä hetkellä vierailulla Karjalan lennostossa. Vierailevan osaston silmäteriä ovat kuusi Boeing F-15 -hävittäjää sekä KC-135 -tankkauslentokone.

Vierailua isännöi Karjalan lennoston Hävittäjälaivue 31. Kuluvien päivien aikana yhdysvaltailaisvieraiden kanssa tehdään yhteislentoja, joten taivaalla nähdään samaan aikaan niin Horneteja kuin F-15 -hävittäjiäkin. Osaan kierroksista liittyy myös ilmatankkaustoimintaa.

Ilmavoimat on nyt julkassut ensimmäisiä makupaloja siitä, mitä ensimmäisellä viikolla Rissalassa on tapahtunut. Katso video alta: 

Laivuevierailu on osa ilmavoimien kansainvälistä toimintaa. Ilmavoimat on tehnyt monipuolista yhteistyötä Yhdysvaltojen asevoimien kanssa 1990-luvun Hornet-monitoimihävittäjien hankintaprosessin käynnistymisestä alkaen. Ensimmäinen laivuevierailu Suomeen tapahtui liki 20 vuotta sitten. 

Luvassa valoilmiöitä ja pamauksia

Lentotoiminta suuntautuu Rissalan tukikohdan itä- ja länsipuolisille harjoitusalueille sekä Kuopion, Oulun, Rovaniemen, Kuusamon ja Kajaanin rajaamalle alueelle.

Ilmavoimat tiedottaa, että vierailun lentotoiminnan yhteydessä käytetään koneiden omasuojakalustoon kuuluvia soihtuja, jotka saattavat näkyä maassa kirkkaina valoilmiöinä.

Lisäksi harjoitustoimintaan voi liittyä yliäänilentoja, jotka voivat olla kuultavissa maassa pamauksina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.