USA:n presidenttiehdokkaiden ensimmäinen vaaliväittely tänä yönä – asiantuntija: "Molemmat ovat sellaisia, että saattaa tulla sammakoitakin suusta"

8:11
Minkälaisilla eväillä lähdetään Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden ensimmäiseen vaaliväittelyyn?

Nordic West Officen johtajan Kristiina Heleniuksen mukaan yksi tärkeä vaaliteema on korona. Donlad Trump ei ole hoitanut koronakriisiä hyvin, mikä saatta pelata Joe Bidenin pussiin.

Yhdysvaltain presidentinvaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Vaalit pidetään 3. marraskuuta, ja tänään yöllä Suomen aikaa Yhdysvalloissa järjestetään ensimmäinen televisioväittely Donald Trumpin ja Joe Bidenin välillä. Kaiken kaikkiaan vaaliväittelyitä on kolme ja perinteisesti ne ovat olleet vaalituloksen kannalta hyvinkin ratkaisevia. 

Nordic West Officen johtajan Kristiina Heleniuksen mukaan vaaliväittelyssä katsotaan ehdokkaiden välistä dynamiikkaa ja sitä, kuka tässä on pomo. Nyt ensimmäistä kertaa Trump ja Biden nähdään yhdessä.  Trumpin arvellaan olevan ennakkosuosikki vaaliväittelyssä.

– Trumphan ei ole mikään hirveän hyvä väittelijä, mutta hän on tosi arvaamaton ja saattaa heittää mitä tahansa. Siihen on tosi vaikea valmistautua. Ehkä molemmat ehdokkaat ovat sellaisia, että saattaa tulla sammakoitakin suusta, Helenius pohti tänään Uutisaamussa.

Trumpia vastaan puhuu asiantuntijan mukaan se, ettei hän ole tottunut ihmisten vastaväitteisiin, vaan kaikki ovat aina suostuneet siihen, mitä hän on sanonut. 

Helenius on sitä mieltä, että iso vaaliväittelyssä esiin nouseva teema on korona ja sen aiheuttama taloudellinen ahdinko, terveyshaitat sekä kuolemat.

– Siitä ei Trump oikein voi ottaa sulkaa hattuunsa. Sen takia häneltä vuotaa nyt äänestäjiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja