USA:n jalkapallosankarista rajua tekstiä – poliisi tutkii rikosta

New Yorkin poliisi tutkii jalkapallon maailmanmestarin Megan Rapinoen julisteiden töhrimistä viharikoksena, kertovat muun muassa EPSN ja CNN.

CNN:n mukaan kahdeksan New Yorkin metroasemalla sijainnutta julistetta, joissa Rapinoe esiintyy Yhdysvaltain maajoukkuepaidassa, oli tärvelty homofobisilla ja halventavilla teksteillä. Tätä vandalismia tutkitaan viharikoksena.

Töhrityt julisteet on puhdistettu ja ne vaihdetaan New Yorkin metron viestintävastaavan Shams Tarekin mukaan tarvittaessa uusiin.

– Vihalle ei ole sijaa joukkoliikenteessä, Tarek sanoi CNN:n mukaan.

New York Post raportoi poliisilähteiden kautta, että julisteita oli tahrittu rajulla tekstillä. Julisteisiin oli kirjoitettu vihaviestejä sanoilla "shemale" ja "haista tätä, horo".

Näkyviä kannanottoja

Rapinoe oli hiljattain kipparoimansa USA:n maailmanmestarijoukkueen suuria sankareita: hän voitti maalipörssin ja hänet valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Hän on kertonut avoimesti homoseksuaalisuudestaan ja puhunut aktiivisesti sukupuolten tasa-arvon sekä seksuaalivähemmistöjen puolesta. 

Rapinoe on niin ikään protestoinut Donald Trumpin hallintoa vastaan.

Tuoreeltaan Rapinoe vaati ihmisiä "olemaan parempia, rakastamaan enemmän, vihaamaan vähemmän, kuuntelemaan enemmän ja puhumaan vähemmän".

– Tämä on meidän kaikkien velvollisuus, Rapinoe linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat