Mediajätti teki räikeän kuvamanipulaation transurheilijasta – "Rikkomus kaikkea sitä vastaan, mitä journalismi edustaa"

Yhdysvaltalainen mediajätti NBC on saanut murskakritiikkiä tehtyään räikeän kuvamanipulaation transuimari Lia Thomasista.

NBC oli muokannut Thomasin kasvoja feminiinisemmiksi The Today Show -lähetykseensä. Valkoisen talon entinen digitaalisen sisällön johtaja, Yhdysvaltain aiemmalle presidentille Donald Trumpille töitä tehnyt Jonathan Gallegos arvioi New York Postille, että Thomasin kuvaa on editoitu pehmeämmäksi ja siloisemmaksi.

– On selvää, että tämä työ ei ollut ammattilaisen tekemä. Tämän tasoinen ihon silottelu on malliesimerkki amatöörin työstä, Gallegos sanoi.

Thomasin kuvasta oli ihon siloittelun lisäksi muun muassa blurrattu aataminomenaa. Transasioista kriittisesti kirjoittanut kirjailija Abigail Shrier tuomitsi muokkauksen muistuttamalla journalismin ihanteista todellisuuden kuvaamisessa.

– Valokuvien tohtorointi on rikkomus kaikkea sitä vastaan, mitä journalismi edustaa, Shrier sanoi.

NBC ja The Today Show eivät New York Postin mukaan vastanneet useisiin yhteydenottoyrityksiin.

Historiallinen mestari

Lia Thomas tuli tunnetummaksi kilpailtuaan hiljattain Yhdysvaltain yliopistourheilun kattojärjestö NCAA:n mestaruuskisoissa ja voitettuaan 500 jaardin vapaauinnin mestaruuden. Hänestä tuli NCAA:n historian ensimmäinen mestaruuden voittanut transnainen, mutta osa on pitänyt hänen kilpailemistaan naisten sarjassa epäreiluna biologisia naisia kohtaan.

Thomas kilpaili aiemmin urallaan miesten sarjassa, mutta Yhdysvaltain uintiliiton uudet kilpailusäännöt sallivat kilpailemisen naisten sarjassa, jos transurheilija pystyy osoittamaan, että hänen testosteroniarvonsa ovat olleet suhteellisen alhaiset 36 kuukauden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat