Mainos

USA:n ja Venäjän tapaamisesta Helsingissä ei tihkunut tietoja – Trump lähetti kuitenkin terveisiä Niinistölle

Presidentti Sauli Niinistö on tavannut Yhdysvaltain apulaisulkoministerin Thomas Shannonin Mäntyniemessä. Huomenna on vuorossa tapaaminen Venäjän varaulkoministerin Sergei Rjabkovin kanssa Presidentinlinnassa.

Thomas Shannon toi Niinistölle terveiset presidentti Donald Trumpilta, joka oli pitänyt presidenttien tapaamista Washingtonissa erittäin onnistuneena.

Lisäksi apulaisulkoministeri Shannon kiitti presidentti Niinistöä Suomen toiminnasta yhteyksien rakentajana, kerrottiin tasavallan presidentin kansliasta.

Shannonin ja Sergei Rjabkovin on määrä neuvotella Suomessa Yhdysvaltain ja Venäjän suhteista. Kummankaan maan suurlähetystö Helsingissä ei ole toistaiseksi vahvistanut tapaamisen tarkkaa aikaa tai paikkaa. On myös epävarmaa, tiedotetaanko keskustelujen sisällöstä ylipäänsä mitään julkisuuteen.

Shannon ja Rjabkov ovat tavanneet toisensa myös aiemmin, mutta ilmeisesti keskustelut ovat päättyneet tuloksettomina. Uutistoimisto AP:n mukaan varaulkoministerit keskustelevat Suomessa muun muassa maiden strategisista suhteista ja asevalvonnasta.

Karkotuksia ja pakotteita

Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet ovat romahtaneet ennätyksellisen huonoiksi pakotteiden ja diplomaattien karkotusten myötä. Lisäksi Yhdysvalloissa on käynnissä laajat tutkimuksen Venäjän sekaantumisesta viime vuoden presidentinvaaleihin.

Aallonpohjasta huolimatta molemmilla mailla on kuitenkin käytännön tarpeita tehdä jonkinlaista yhteistyötä muun muassa Syyriassa.

Sekä Venäjä että Yhdysvallat kuuluvat myös Arktiseen neuvostoon, jonka puheenjohtajamaa Suomi tällä hetkellä on.

Apulaisministereiden keskustelut ajoittuvat samalle viikolle, jolloin Itämeren alueella alkavat paljon huomiota saaneet suuret sotaharjoitukset: Venäjän ja Valko-Venäjän yhteinen Zapad 17 sekä Ruotsin Aurora 17 -harjoitus.

Ruotsin harjoitukseen osallistuu lähes puolitoista tuhatta amerikkalaissotilasta ja suuri määrä kalustoa. Myös Suomi on mukana Aurora-harjoituksessa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja