Mainos

USA:n Cohen sätti taas Irakia

YK:n turvallisuusneuvosto pitää edelleen kiinni siitä, että Irakin joukkotuhoaseet on hävitettävä, sanoi Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen Bangkokissa lauantaina.

Cohenin mukaan Irak ei voittanut YK:ta kieltämällä amerikkalaisen Scott Ritterin johtaman asetarkastusryhmän toiminnan. Puolustusministeri sanoi, että päinvastoin Yhdysvaltain ja sen liittolaisten kärsivällisyys Irakin suhteen on käymässä vähiin.

Cohen sanoi kaikkien merkkien viittaavan siihen, ettei Irakin presidentti Saddam Hussein ole pystynyt hajottamaan YK:n turvallisuusneuvoston yhtenäistä rintamaa Irakin joukkotuhoaseiden suhteen. Turvallisuusneuvoston jäsenet ovat yksimielisempiä kuin koskaan siitä, että YK:n Irakia koskevat päätöslauselmat on pantava toimeen, Cohen sanoi.

Talous puhutti matkalla

Cohen pysähtyi lauantaina lyhyeksi aikaa Bangkokiin matkallaan Kiinaan, jossa hän tapaa mm. presidentti Jiang Zeminin. Matkaa on luonnehdittu uudeksi avaukseksi Yhdysvaltain ja Kiinan suhteissa.

Bangkokissa pitämässään lehdistötilaisuudessa Cohen käsitteli lyhyesti myös Aasian maita vaivaavaa talouskriisiä. Hän sanoi taloudellisen epävarmuuden saattavan uhata kaikkien alueen maiden turvallisuutta, mutta huomautti, että esimerkiksi Indonesian, Thaimaan, Malesian ja Etelä-Korean johtajat ovat ottaneet tärkeitä askelia ongelmien voittamiseksi. Cohen myös lupasi Yhdysvaltain tukevan näitä maita turvallisuusuhkien edessä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.