Mainos

USA muutti linjaansa: Sieppaajille saa maksaa lunnaat

Yhdysvallat ei enää uhkaa nostaa syytteitä niitä kansalaisiaan vastaan, jotka maksavat siepatuista omaisistaan lunnaita. Asiasta kertoo BBC.

Yhdysvaltojen linja on ollut, ettei sieppaajille makseta lunnaita siepatuista amerikkalaisista missään olosuhteissa ja omaiset, jotka maksavat lunnaita omin päin, voivat joutua syytteeseen.

Tätä on perusteltu sillä, että sieppaajille maksaminen tekisi Yhdysvaltain kansalaisista houkuttelevia kohteita kidnappaajille. 

Viimeksi kuluneen vuoden aikana useita eri puolilla maailmaa siepattuja yhdysvaltalaisia panttivankeja on surmattu. Yhdysvaltalaiset omaiset ovat kritisoineet hallitustaan siitä, että se ei tue siepattujen perheitä tarpeeksi.

Linjamuutoksesta päättänyt presidentti Barack Obama totesi lausunnossaan, että perheiden tuskan lisääminen rikossyytteillä uhkaamalla on kohtuutonta. Hänen mukaansa Yhdysvallat pitäytyy yhä näkemyksessään, ettei sieppaajille anneta myönnytyksiä. "Ei myönnytyksiä" ei Obaman mukaan kuitenkaan tarkoita yhtä kuin "ei kommunikaatiota".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.