Mainos

USA kehottaa nuoria pidättäytymään seksistä

Jos harrastat seksiä ennen avioliittoa, kuolet. Näin jyrkkää on jyrkimmillään se seksuaalikasvatus, jota monille nuorille Yhdysvalloissa annetaan - valtiovallan tukemana.

Seksuaalisuus on nuorelle aina hämmentävä asia, mutta Yhdysvalloissa miljoonat teinit kasvavat seksiin liittyvien ristiriitaisten poliittisten ja uskonnollisten viestien ja pahimmillaan väärän tiedon ympäröiminä.

Terveydenhuollon ammattilaiset syyttävät tästä pidättyvyysohjelmia, joita uskonnollinen oikeisto ja presidentti George W. Bushin hallinto edistävät parhaansa mukaan.

Pidättyvyysohjelmalla tarkoitetaan koulussa annettua opetusta, jossa nuoria kehotetaan välttämään esiaviollista seksiä ainoana keinona ehkäistä raskauksia ja sukupuolitauteja.

- Jos esiaviollinen seksi tulisi pullotettuna, siinä olisi luultavasti samantapainen varoitus kuin tupakka-askeissa, erään tunnetun pidättyvyysohjelman opetusmateriaalissa todetaan.

Monien kansalaisaktivistien mukaan pidättyvyysohjelmat ovat Yhdysvaltojen suurin seksuaaliterveyden haaste. Ohjelmien vastustajien mukaan niiden tarkoituksena ei ole antaa paikkansapitävää, tieteellistä tietoa seksuaalisuudesta, vaan istuttaa oppilaiden päähän konservatiiviset, kristilliset seksuaalikäsitykset.

Useat tutkimukset osoittavat, etteivät pidättyväisyysohjelmat juuri lisää pidättyväisyyttä. Tällaista valistusta saaneet nuoret aloittavat seksin harrastamisen suurin piirtein samanikäisinä kuin muutkin, ja heillä on suurin piirtein yhtä monta seksikumppania kuin muillakin nuorilla.

- Monet nuoret harrastavat seksiä joka tapauksessa. Ja he harrastavat sitä ilman ehkäisyä ja ilman kondomeja, sillä koulussa heille on kerrottu etteivät kondomit toimi, lisääntymisterveyttä tutkiva tohtori Carol Roye sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.