Mainos

USA ja Israel saavat kyytiä iranilaisessa videopelissä

Islamilaisten opiskelijoidenliiton tuottama peli yhdistelee aineksia Iranin ydinohjelmakiistasta sekä maan johdon vihasta Israelia kohtaan. Pelin kehittäjien mukaan tarkoituksena ei ole kannustaa nuoria väkivaltaan tai terrorismiin.

Iran on julkaissut videopelin, jonka tarkoituksena on innostaa nuorisoa tukemaan Irania taistelussa länsimaita ja Israelia vastaan.

Islamilaisten opiskelijoidenliiton tuottama peli yhdistelee aineksia Iranin ydinohjelmakiistasta sekä maan johdon heltymättömästä vihasta Israelia kohtaan. Länsimaat on toistuvasti vaatinut Irania lopettamaan uraanin rikastamisen, mistä maa on kieltäytynyt jyrkästi.

Pelissä kaksi iranilaista ydintutkijaa joutuu Yhdysvaltain kaappaamaksi pyhiinvaellusmatkallaan. Pelin sankari on Iranin erikoisagentti, jonka tehtävänä on pelastaa israelilaiseen vankilaan suljetut tutkijat. Iranin lippu liehuu näytön yläreunassa koko pelin ajan.

Pelin kehittäjät kiistävät, että tarkoituksena olisi kannustaa nuoria väkivaltaan tai terrorismiin.

- Haluamme tällä pelillä siirtää lapsille (ideologisia) arvoja, kuten uhrausta ja marttyyriutta, keskittyen ydinkysymykseen, kertoi liiton pääsihteeri.

Pelin valmistuminen kesti kolme vuotta ja maksoi lähes 30000 euroa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.