Mainos

Urheiluliike paloi Helsingissä – tulipalon mukana meni paljon liikkeen 27-vuotisen historian aikana kertyneitä muistoesineitä, joita ei rahallisesti voi korvata

Jääkiekkoilun erikoisliike Hockey Corner paloi melkein kokonaan toukokuun puolessavälissä.

Myymälä sijaitsee Mannerheimintiellä Töölössä. Tulipalo ei levinnyt muihin kiinteistöihin, mutta samassa talossa olevat asunnot kärsivät savuvaurioista.

Liike oli auki tulipalon syttyessä, mutta asiakkaita ei paikalla ollut. Työvuorossa ollut työntekijä vietiin sairaalaan hänen loukkaannuttua lievästi.

Hockey Cornerin toimitusjohtaja ja omistaja Jyri Penttilä sai lauantaiaamuna soiton vartiointiliikkeestä, josta kerrottiin hälytyslaitteiden kansien olevan auki ja kyseltiin mistä on kyse.

Hänen soitti työntekijälle, joka kertoi paikan olevan tulessa. Penttilä lähti vaimonsa kanssa paikan päälle, jossa odotti lohduton näky.

Tulipalon syttymisen syytä ei aluksi tiedetty, mutta poliisin tutkittua asiaa he päätyivät lopputulokseen, jossa palo oli lähtenyt leviämään loisteputken mentyä oikosulkuun ja palo oli levinnyt sen pudottua lattialle.

Penttilä sanoo olevansa yllättynyt siitä, kuinka monet ihmiset ja eri tahot ovat lähteneet tukemaan. Mukaan on lähtenyt niin yksityishenkilöitä kuin julkisuuden henkilöitä.

Ihmisten tuki hämmentää

Myymälän asiakaskunta on ollut laaja ja omistajan mukaan on pyritty olemaan muutakin kuin urheilukauppa.

– Tavoitteenamme on ollut tuoda esiin jääkiekkoon liittyviä positiivisia asioita ja ilmiöitä, kertoo Penttilä ja jatkaa – on ollut hämmentävää, kuinka monilla erilaisilla hienoilla tavoilla ihmiset ovat osoittaneet tukeaan.

Yksi tukemaan lähteneistä on ollut Aino Harjapää, joka on pääsuunnittelijana myymäläsuunnitteluun liittyvässä yrityksessä.

– Halusin lähteä mukaan jälleen rakentamaan stadin parasta lätkäkauppaa, jollaista et muualta löydä. Yksi ehkä tärkeimmistä syistä on edesauttaa toista yrittäjää pääsemään takaisin jaloilleen. Yksityisyrittäjät kun ovat yleensä vain itsensä varassa liike-elämässä, Harjapää kertoo tukemaan lähtemisestä.

"Ihan huikeaa"

Harjapää on ollut tekemässä projektia keskustan Sokoksella. Hän oli saanut ajatuksen, että sieltä pois lähtevät myymäläkalusteet saataisiin uudelleen käyttöön. Tavaratalon johtaja näytti vihreää valoa ja Harjapää lupautui myös suunnittelemaan uuden myymälän Penttilälle.

– Ihan huikeeta itselle, kun entuudestaan tuntematon ihminen lähtee näin isosti tukemaan, kommentoi Penttilä saamaansa tukea.

Tulipalon mukana meni paljon liikkeen 27-vuotisen historian aikana kertyneitä muistoesineitä, pelaajilta saatuja pelivarusteita sekä museoesineitä, joita ei rahallisesti voi korvata.

Hockey Cornerin omistajan Jyri Penttilän mukaan tämän vuoden puolella on tarkoitus saada toiminta jatkumaan, mutta tarkkaa ajankohtaa hän ei osaa sanoa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.