Urheilijat paljastivat aamiaisensa – tämä ruoka huippusuoritusten salaisuus?

Mitä kuuluu fyysisesti aktiivisten urheilijoiden ruokavalioon? Ainakin vanha kunnon sanonta aamupalan tärkeydestä näyttäisi olevan monen atleetin tiedossa.

Ammattiurheilijan ei sovi aliarvioida ruokavalion merkitystä suoritukselle. Golffari Tiger Woodsin mukaan treenaaminen ja kilpaileminen vaatii keholta paljon - siispä oikeanlaisella ruokavaliolla voikin parantaa suoritusta ja nopeuttaa palautumista. Suurin osa urheilijoista vannookin monipuolisen ja täyttävän aamiaisen nimeen, sillä se jos mikä antaa energiaa päivän rankkoihin suorituksiin.

Munanvalkuaiset urheilijoiden suosikkiaamupala

Huippu-urheilijoiden aamupalatarjottimilta näyttäisi löytyvän lähes poikkeuksetta kananmunaa jossain muodossa. Urheilijat suosivat useimmiten munanvalkuaisia, sillä ne sisältävät runsaasti korkealaatuisia proteiineja.

Tässä esimerkkejä tunnettujen urheilijoiden aamupaloista:

Uimari Michael Phelps

Ennätyksiä rikkoneen uimari Michael Phelpsin aamiainen Pekingin olympialaisten treenikaudella vuonna 2008 on vertaansa vailla. Uimarin päivä alkoi olympialaisissa kevyesti kolmella isolla täytetyllä voileivällä, joiden välissä oli kananmunaa, juustoa, salaattia, sipulia ja majoneesia. Tämän lisäksi aamiaiseen kuului viiden munan munakas, kulhollinen mysliä, kolme viipaletta paahtoleipää tomusokerilla, kolme suklaapannukakkua sekä monta kuppia kahvia.

Tennistähti Venus Williams

Venus Williams paljasti Shape-lehdelle syövänsä useimmiten aamiaiseksi valkuaisomeletin, täysjyväpaahtoleipää sekä tuorepuristettua appelsiinimehua,

Golffari Tiger Woods

– Pidän huolta, että saan riittävästi kaloreita ja nautin oikeanlaisia ruokia saadakseni polttoainetta tuntikausia kestäviin suorituksiin. Tyypillinen aamupalani on munanvalkuaisista valmistettu omeletti vihannesten kera, Woods kertoo nettisivuillaan.

Koripalloilija Shaquille O'Neal

Yli kaksimetrisen koripalloilijakorston aamiaisen voisi kuvitella olevan melkoisen suuri, mutta itse asiassa O'Neal kertoo syövänsä ainoastaan munanvalkuaisomeletin ja tuoretta appelsiinimehua. Kahvia O'Neal ei ole juonut koskaan.

Tennistähti Maria Shaparova

Myös Maria Shaparovan aamu lähtee käyntiin valkuaisomeletilla. Tämän lisäksi nainen kertoo syövänsä usein kaurapuuroa, tuoreita marjoja ja joskus myös smoothieita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat