Mainos

Munatesti: Nainen söi kolme kananmunaa joka aamu – tämä oli lopputulos

Stephanie vaihtoi kaloriköyhän hedelmäaamupalan muna-aamiaiseen viikon ajaksi.

Toimittaja Stephanie Eckelkamp päätti testata, millainen vaikutus proteiinipitoisella muna-aamiaisella on naisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ennen pelkkiä hedelmiä aamiaiseksi popsinut Stephanie otti itseään niskasta kiinni ja panostaa hiukan enemmän aamupalansa sisältöön.

– Miksi juuri munia? Ne ovat täydellinen pikku pakkaus. Ne eivät ole vain proteiinirikkaita vaan sisältävät myös omega-3-rasvahappoja, D-, E- ja B12-vitamiinia sekä mineraaleja kuten seleeniä. Lisäksi syömällä kaksi munaa päivässä saat puolet päivittäisestä koliinintarpeesta täytettyä. Koliini parantaa muistia.

Lisäksi munat ovat kaiken lisäksi edullinen aamiaisvaihtoehto, Stephanie muistuttaa. Tämän kaiken kolmen munan aamiaiskokeilu opetti naiselle:

1. Munasta syntyy nopeasti luovia ratkaisuja

Munien syönti päivästä toiseen sellaisenaan voi alkaa tympiä. Siispä Stephanie kehitteli erilaisia nopeita aamiaisratkaisuja: Munat paistuivat pannulla pakastekasvisten kera ja koko komeuden kruunasivat tuoreet yrtit ja avokado.

2. Ei ole olemassa tekosyytä aamiaisen väliin jättämiselle

- Ei ole olemassa mitään tekosyytä aamiaisen syömättä jättämiselle. Eräänä aamuna kauheassa kiireessä tajusin unohtaneeni muna-aamiaiseni ennen töihin lähtöä. Siispä tein munakokkelia muutamassa minuutissa. Rikoin vain munat pannulle voin sekaan ja sekoitin.

3. Välipalaa ennen lounasta ei tarvita

Kun aamulla syö tarpeeksi proteiinipitoisesti, nälkä ei pääse yllättämään ennen lounasta.

– Uuden munarutiinini ansiosta söin yhtäkkiä 21 grammaa proteiinia joka aamu. Nälkä yllätti vasta 11.30–12 aikaan. Tämä teki myös ihmeitä keskittymiskyvylleni.

4. Rutiini rentoutti aamuja

– Kun sitouduin yhteen tiettyyn aamiaisvaihtoehtoon päivittäin, huomasin aamujeni olevan paljon rennompia. Minun ei tarvinnut miettiä, mitä nappaan aamupalaksi. Lisäksi muna-aamiainen pakotti minut keskittymään kymmeneksi minuutiksi syömiseen muualla kuin autossa.

Stephanie kertoo pitäytyvänsä uudessa aamupalatavassaan myös testiviikon jälkeen.

– Ellei sitten joku paljasta, että suklaalla kuorrutetut donitsit ovat avain pitkään ikään.

Lähde: Mens Health

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja