Urakoitsija vaatii Jari Sarasvuolta kymmenien tuhansien saatavia

Sarasvuo käy oikeudessa rakennushankkeeseensa liittyvää rahakiistaa.

Rakennusalan urakoitsija on haastanut Jari Sarasvuon oikeuteen viime elokuussa laajassa riita-asiassa. Yritys vaatii Sarasvuota maksamaan yli 30 000 euron saatavia korkoineen.

Kiista liittyy Sarasvuon mittavaan rakennushankkeeseen. Hän rakennuttaa Kauniaisissa sijaitsevalle tontille kahta omakotitaloa ja saunarakennusta.

Haastehakemuksen jättänyt taho on toiminut aliurakoitsijana yritykselle, jolta Sarasvuo alun perin tilasi urakan. Varsinainen urakoitsija meni konkurssiin vuonna 2013, ja oli näin ollen kykenemätön hoitamaan urakkaa loppuun.

Haasteen mukaan aliurakoitsija on sopinut suullisesti Sarasvuon valtuuttaman rakennustöiden valvojan kanssa, että se toimittaa rakennusmateriaalia työmaalle, ja hoitaa siellä työtehtäviä. Saatavat ovat kertyneet näistä materiaaleista ja töistä maksamattomista laskuista.

Sarasvuo on toimittanut oikeuteen syksyllä lausuman, jossa hän vaatii kanteen hylkäämistä. Hänen mukaansa kantajana toimivan yrityksen pitäisi haastaa vastaajaksi oma sopijakumppaninsa, eli konkurssiin mennyt pääurakoitsija.

Sarasvuon mukaan hän ja aliurakoitsija eivät missään vaiheessa ole olleet sopimussuhteessa. Aliurakoitsijan mukaan työstä ja laskutuksesta oli kuitenkin keskusteltu Sarasvuon valtuuttaman rakennustöiden valvojan kanssa. Sarasvuo lisää, että varsinaisen urakoitsijan talousvaikeuksista on aiheutunut hänelle merkittävät vahingot.

MTV.fi tavoitti Jari Sarasvuon, joka ei halunnut kommentoida asiaa tarkemmin.

– Kommentoin asiaa aikanaan ja tavallani, hän lupaa.

Espoon käräjäoikeuden mukaan kanteeseen liittyviä istuntoja on käyty tammikuusta lähtien ja sen pääkäsittely on ensi elokuussa.

Oikeudenkäynnistä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat painetussa lehdessään tänään keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat