Simo Rantalainen väleistään Jari Sarasvuohon: "Se toimi vain työpaikalla"

Simo Rantalainen oli 90-luvun puhutuimman talk shown isäntä 8:36
Simo Rantalainen oli 90-luvun puhutuimman talk shown isäntä.

Simo Rantalainen vieraili Antero Mertarannan haastateltavana Huomenta Suomessa. 

Simo Rantalainen tunnetaan parhaiten juontajana ja häneltä on hiljattain ilmestynyt Reuna Publishing Housen julkaisema muistelmakirja "Simo siellä jossain".

Rantalaisen ja Jari Sarasvuon vuosina 1992–1995 juontaman Hyvät, pahat ja rumat -ohjelman tavoite oli Rantalaisen mukaan tehdä vallankumouksellista talk show-ohjelmaa, jossa on myös anarkiaa ja ennakkoluulottomuutta. 

– Tarkoitus oli esittää sellaisia kysymyksiä, joita kukaan ei uskalla kysyä, mutta johon kansa odottaa vastauksia, Rantalainen sanoo. 

Monet ohjelmaan haastateltaviksi suostuvat ottivat ohjelman haasteena. Rantalaisen mukaan päättäjät olivat rohkeita tulemaan ohjelmaan grillattavaksi. 

Yhteistyö Sarasvuon kanssa "toimi vain töissä"

Rantalainen ja Jari Sarasvuo tekivät monta vuotta yhteistyötä. 

– Työpaikoissa ja työasioissa meni loistavasti. Meillä oli erinomainen kemia, mutta se toimi vain työpaikalla. Jari on äärimmäisen taitava ja ennakkoluuloton talk shown tekijä ja haastattelija. Ideoita pursuaa jatkuvasti. Tulimme mainiosti juttuun. 

Siviilipuolella oli kuitenkin toisin, eivätkä miehet tulleet Rantalaisen mukaan siellä lainkaan toimeen.

Rantalaisen mukaan syitä siihen, miksi näin oli, pitää kysyä Saravuolta.

– Sanoisin näin, että meidän moraalikäsitteet ja arvomaailmat, sekä käyttäytyminen muita ihmisiä kohtaan olivat kuin yö ja päivä. Ottamatta kantaa, kummalla oli oikea ja kummalla väärä lähestymistapa. 

– Se hänen siviiliminänsä ei vain sopinut minulle, Rantalainen sanoo. 

Lähetys päihtyneinä

Mertaranta kysyy Rantalaiselta tempauksesta, jossa Rantalainen ja Sarasvuo olivat juoneet lähetyksessä alkoholia ja syöneet erilaisia pillereitä. Mertaranta kuvailee Sarasvuon ja Rantasen olleen tuolloin ohjelmassa enemmän tai vähemmän pökerryksissä. 

Rantanen kertoo kaksikon saaneen ristiriitaista palautetta tempauksestaan.

– Enemmän kuitenkin positiivista sillä kulmalla, että kuinka hitossa nuo uskaltavat. Se on yksi niistä lähetyksistä, joista en ole millään tavalla ylpeä, koska olemme itseaiheutetussa huonossa työkunnossa, Rantanen kertoo. 

Rantanen ei omien sanojensa mukaan muista lähetyksen viimeisestä kymmenestä minuutista mitään.

– Jarillahan se jäi vähän kesken se koko juttu silloin, Rantanen sanoo. 

Korvauksiin toista miljoonaa markkaa

Rantanen kertoo ohjelman toimeksiantajilta menneen rahaa erilaisiin korvauksiin ja jälkireklamaatioihin toista miljoonaa markkaa. 

– Minulla on määrästä sisäpiirin tietoa. Olen ensimmäisessä kirjassanikin kirjoittanut niistä, että ne olivat hyvän matkaa toista miljoonaa markkaa.

– Nyt täytyy samalla muistaa, ettemme minä ja Jari olleet ainoat masiinaattorit siellä, vaan me toimimme joskus tuottajien käsikassareina, kun he halusivat vähän rankaista jotain. He sanoivat, että kundit hoitakaa homma. Meitähän ei niistä laskutettu, mutta ne oli aiheutettu yksissä tuumin yhteisvastuullisesti, Rantalainen kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat