Mainos

Upseeriliitto valmis lakkoon

Upseerit ovat tarvittaessa valmiita lakkoon, mikäli palkkaneuvotteluissa ei päästä tyydyttävään ratkaisuun. Upseerit ovat omasta mielestään jääneet palkkakuoppaan, sillä Upseeriliition laskelmien mukaan heidän palkkauksensa on 10-30 prosenttia muita valtiontyöntekijöitä jäljessä.

Liiton puheenjohtaja, everstiluutnantti Pekka Kouri toivoo, että normaalilla neuvottelulla päästään hyvään tulokseen. Tarvittaessa liitossa ollaan kuitenkin valmiita työtaisteluun, sillä Kourin mukaan puolustusvoimat menetti viime vuonna 50 - 70 upseeria yksityiselle sektorille juuri palkkatason vuoksi.

Valtion työntekijät vaativat yli 3 prosentin korotusta

Valtion työntekijäjärjestöt jättivät tänään palkkavaatimuksensa työmarkkinajohtajalle. Järjestöt vaativat 3,1 prosentin palkankorotuksen lisäksi sopimusta julkisen alan palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamisesta lähivuosien aikana.

Vaatimus perustuu joulukuussa yhdessä työnantajan eli Valtion työmarkkinalaitoksen kanssa julkistettuun palkkaselvitykseen. Siinä erityisesti korkeasti koulutettujen ja johtavassa asemassa olevien työntekijöiden palkkojen todettiin olevan niin paljon yksityissektoria jäljessä, että valtio ei ole kilpailukykyinen työmarkkinoilla. Nyt valtion työntekijät haluavat samansuuruiden palkankorutuksen kuin muutkin.

Valtion työntekijöiden ja työnantajien palkkaneuvotteluiden ei uskota ratkeavan vielä lähipäivinä. Sen sijaan kunta-ala tekee mahdollisesti sopimukset jo ensi viikon lopulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.