Mainos

Uponor käynnistää mittavan säästöohjelman

Uponor käynnistää mittavan säästöohjelman. Yhtiö vähentää Euroopassa ja Yhdysvalloissa 400 henkeä. Suomen henkilöstövähennyksistä ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Muoviputkijärjestelmiä valmistava Uponor järjestelee yritystään uudelle mallille. Yhtiö yhdistelee toimintojaan, luopuu tehtaista ja lopettaa joitakin liiketoimintoja. Toimien seurauksena konsernin palveluksessa olevan henkilöstön määrä supistuu yli 400:lla.

-Tässä ei ole kyse ainoastaan irtisanomisista, vaan myös liiketoimintojen myynnistä ja ulkoistamisesta, toimitusjohtaja Jan Lång sanoo yhtiön tiedotteessa. Yhtiön aikomuksena on vähentää tuotantoyksiköiden määrää sekä Euroopassa että Amerikassa. Tehostustoimien tulosvaikutuksen yhtiö arvioi olevan 45 miljoonaa euroa.

Varatoimitusjohtaja Jyri Luomakoski ei vielä osaa sanoa kuinka suuri osa vähennyksistä koskee Suomea. -Tässä vaiheessa ei pysty sanomaan, miten vähennykset tapahtuvat, koska paljon yksityiskohtia vielä puuttuu. Vasta lopullisten analyysien valmistuttua pystymme kertomaan tarkempia osoitteita, Luomakoski sanoi STT:lle.

Uponorin 4800 työntekijästä kymmenesosa työskentelee Suomessa, jossa yhtiöllä on tehtaat Nastolassa, Forssassa ja Virroilla. Yhtiön mukaan kyse ei ole ainoastaan irtisanomisista, vaan myös liiketoimintojen myynnistä ja ulkoistamisesta. Yhtiön tarkoituksena on luopua vähemmän kannattavista yksiköistä, mutta Luomakoski ei kerro missä päin nämä yksiköt sijaitsevat.

Uponor on rukannut yhtiötään voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Kahden vuoden aikana yhtiön henkilöstö on supistunut 600-700:lla, joista noin 400 on johtunut yritysmyynneistä. Tiistaina julkistetut tehotoimet on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden aikana. Niiden tulosvaikutukseksi arvioidaan 45 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.