Mainos

UPM julkisti ympäristötarkastuksen Aprilista

UPM-Kymmene ja sen indonesialainen yhteistyökumppani April julkistivat torstaina Helsingissä puolueettoman tarkastuksen ympäristöjärjestöjen arvosteleman Aprilin toiminnasta. Selvityksen teki kansainvälinen tutkimusyritys SGS Forestry.

Selvitys Aprilin ympäristöasioiden hoidosta löytää parannettavaa luonnon monimuotoisuuden huomioonottamisessa, muun muassa ekosysteemien ja suojeltavien lajien suojelussa, suojavyöhykkeiden perustamisessa sekä akaasiaistutusten kestävyyden varmistamisessa.

UPM ja April ovat sitoutuneet puutteiden korjaamiseen, vakuutettiin UPM-Kymmenen järjestämässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Aprilin vahvuuksia ympäristöasioiden hoidossa ovat muun muassa tiukka kulottamiskielto metsän raivauksessa. Torjunta-aineiden käytön vähäisyys kirjattiin myös vahvuuksiin.

Yhtiöllä ei ole tarkastusraportin mukaan riittävästi tietoa paikallisten asukkaiden perinteisistä metsien käyttötavoista ja metsistä saatavista muista tuotteista.

Selvitys kiittää avoimeksi menettelyä, jolla korvauksista neuvotellaan istutusalueen kylien kanssa. Julkisuuteen nousseesta Delikin kylän ja Aprilin korvauskiistasta SGS ei tehnyt yhtä perusteellista selvitystä kuin yhtiön muusta ympäristö- ja maanvuokrauskysymyksistä, koska kylä ei sijaitse selvityksen kohteena olleella Aprilin sopimusalueella, kertoi ympäristötarkastusta johtanut Hugh Speechly tiedotustilaisuudessa.

Suomalaisten ympäristöjärjestöjen mielestä torstaina julkistettu selvitys ei poista Aprilin toimintaan liittyviä perusongelmia, kuten sitä, että yhtiö hakkaa luonnonmetsiä selluksi. Ne kiittivät kuitenkin sitä, että UPM pyrkii selvittämään Aprilin toiminnan vaikutuksia ympäristöön.

SGS:n raportin mukaan raivattavaksi osoitetut metsät kehittyisivät luonnonmetsiksi, jos ne jätettäisiin hakkaamatta. Kaikki Aprilin hakkuualueet ovat kuitenkin mailla, joiden raivaamisen hallitus on hyväksynyt.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.