Upeaan voittoon Meksikossa ajaneelta Sebastien Ogierilta merkittävä uutinen

Sébastien Ogierille ennätyksellinen voitto Meksikossa – koskettava kunnianosoitus edesmenneelle ystävälle 3:29
Sébastien Ogierille ennätyksellinen voitto Meksikossa – koskettava kunnianosoitus edesmenneelle ystävälle

Rallin MM-sarjan kahdeksankertainen mestari Sebastien Ogier osoitti jälleen suuruutensa sunnuntaina päättyneessä Meksikon rallissa.

Ogier ajoi Meksikosta jo uransa seitsemännen voiton ja kaasutti ykköseksi myös kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Tämän myötä ranskalaistähti nousi MM-sarjan kärkeen, vaikka on ajanut yhden rallin muita vähemmän.

Toyota-kuskilla ei olisi ollut tarvetta puskea lisäpisteistä Power Stage -pätkällä, sillä ainakin toistaiseksi voimassa olevan tiedon mukaan mies ei aja täyttä MM-sarjaa. Ogier kuitenkin paljasti Meksikon rallin jälkeen, miksi iski pisteiden kimppuun.

– En sanonut, että en tarvitse pisteitä, mutta sanoin, että en ota mitään ylimääräisiä riskejä. Halusin ajaa kunnolla. Tunsin oloni hyväksi ja se auttaa aina, kun pääsee starttaamaan viimeisenä, Ogier aloitti.

– Tiesin ennen Poweria, että pistetaulukko on tasainen. Koska tiesin, että ajan myös Kroatiassa, halusin kokeilla ottaa mahdollisimman paljon pisteitä. Nyt pääsen sitten ajamaan myös asvalttirallin parhaalta mahdolliselta lähtöpaikalta eli ensimmäisenä.

Ogier siis kertoi olevansa mukana MM-kauden seuraavassa rallissa Kroatiassa huhtikuussa. Nähtäväksi jää, mitä tapahtuu, jos ranskalaismestari ottaa voiton myös tuosta kisasta.

Uran seitsemäs voitto Meksikossa nosti miehen kilpailun kautta aikain ykkösnimeksi. Ogier ainakin väitti, ettei ykköstila tullut helpolla.

– Fiilis on tietenkin upea ja olen superonnellinen meidän ja tiimin puolesta. Voitto ei silti koskaan tule helposti. Ralli on aina niin intensiivinen ja kestää monta päivää, että monesti maalilipulla on vähän jopa alamaissa, koska on niin uupunut, Ogier kertoi.

– Meillä oli selkeä tavoite tänä viikonloppuna ja toteutimme sen. Ajoimme virheettömän suorituksen ja pidimme vauhtia yllä silloin, kun sille oli tarvetta. Osasimme myös hyvin kontrolloida omaa vauhtiamme. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat