Upea aerobic-mestari Rita Niemi: Minullakin on ulkonäköpaineita

Aerobicin moninkertainen arvokisamitalisti Rita Niemi on ulkopuolisen silmin täydellisessä kunnossa, mutta hänelläkin on ulkonäköpaineita.

Kuka tahansa kadehtisi Rita Niemen, 34, vartaloa ja kauneutta. Silti jopa aerobicin huippunimellä on ulkonäköpaineita.

– Niitä aiheuttaa se, että kisalavalla on päällä vain vähän vaatetta. Minulla ei ole ongelmia reisissä tai pakaroissa, mutta paineita on keskivartalosta. Vatsan täytyy olla kiinteä, Niemi kertoo.

Niemi aloitti urheilun 6-vuotiaana telinevoimistelulla, ja hän on ollut pienestä pitäen notkea. Nykyisin harjoitustunteja kertyy viikossa noin 25. Treeni on väistämättä monipuolista, koska hän ohjaa työkseen erilaisia ryhmäliikuntatunteja zumbasta venyttelyyn.

– Koetan pitää painon samoissa lukemissa niin, ettei se jojoilisi. Silti aina ajattelen, että voisin olla vähän pienempi, ja tuntuu siltä, että reidet ovat vähän paksut, Niemi sanoo.

– En sano niin siksi, että haluaisin huomiota, enkä väitä olevani lihava. Naiset vain ovat tällaisia. Takaraivossa on ajatus siitä, että vielä pitäisi parantaa enkä taaskaan ehtinyt siihen kuntoon, mihin olisin halunnut. Se on jännä ja loputon tie.

Niemi on voittanut urallaan muun muassa Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa. Silti maailman parhaimmistoon kuuluessaankin hän tarkkailee kanssakilpailijoidensa ulkonäköä.

– Olen käynyt samoissa kisoissa niin kauan, että tiedän, miltä kaikki muut näyttävät. Nuorempana tuli katsottua vielä enemmän, kenellä näkyvät lihakset ja kuka on hoikempi kuin minä.

"Tykkään herkutella"

Niemi syö monipuolisesti eikä kiellä itseltään mitään. Välillä hän voi syödä myös karkkia ja suklaata tai juoda pari siideriä.

– Tykkään välillä herkutella. Minulla on joskus kaapissa karkkipussi auki, ja syön sieltä muutaman karkin. Kaverit ihmettelevät, miten viikon päästä voi olla sama karkkipussi. Kun en kiellä itseltäni mitään, ei tule mitään ongelmia, hän sanoo.

Liika vahtiminen voi johtaa syömishäiriöihin, mutta Niemen mukaan painon tarkkaileminen on myös hyvästä.

– Jokaisella on ajatus siitä, minkä kokoinen haluaa olla ja millaisena viihtyy. Mielestäni on tervettä, että kun lihoo, tuntuu, että ei viihdy painossaan. Äkkiä on 150-kiloinen, jos jokin päässä lakkaa sanomasta, että olen lihonut eikä tämä ole enää kivaa.

Lue myös:


Namaste jooga kehittää kehonhallintaa

AVA / Leenastiina Simola

Kuvat: AVA, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja