Unohtuiko taas ostaa fariinisokeria? 5 ovelaa keittiöniksiä

Keittiössä on monia arkisia tilanteita, jotka ovat omiaan aiheuttamaan kotikokeille ärtymystä.

Tässä viisi kotikeittiöstä tuttua ongelmatilannetta ja ratkaisut niihin.

1. Unohtunut fariinisokeri

Oletko leipomassa, mutta unohdit ostaa fariinisokeria kaupasta? Tee itse fariinisokerisi tällä helpolla kikalla. Kaada haluttu määrä valkoista sokeria kulhoon ja lorauta päälle pari ruokalusikallista tummaa siirappia. Sekoita sähkövatkaimella tai haarukalla. Kotitekoinen fariinisokeri on valmis!

2. Et tiedä, onko leivinjauhe vielä käyttökelpoista

Epäiletkö, että leivinjauhe on vanhentunut kaapissa? Testaa tuotteen käyttökelpoisuus yksinkertaisella tempulla. Mittaa teelusikallinen leivinjauhetta ja hujauta se kupilliseen kuumaa vettä. Jos jauhe sihisee ja sekoittuu veteen, voit käyttää sen. Jos kupissa ei tapahdu minkäänlaista reaktiota, leivinjauhe on jo menettänyt tehonsa ja on aika ostaa uusi purkki.

3. Kakkuun tarttuu jauhoa vuoasta

Kuivakakkuresepteissä kakkuvuoka kuuluu yleensä voidella ja sitten jauhottaa. Tavallisella jauholla tai korppujauholla jauhottaessa valmiiseen kakkuun tarttuu helposti valkoinen, ruma ”kuorrute”. Jauhota ensi kerralla vuoka kakkutaikinan kuivien ainesten seoksella. Kuivien ainesten seos imeytyy kakkuun paistamisen aikana, ja kakkusi irtoaa silti helposti vuoasta.

4. Ruokaa päätyy pakettikaupalla roskiin

Kaikkein tavallisin keittiömoka on, että et jaksa tutkia jokaista hyllynnurkkaa ennen kauppaan lähtöä. Laittaessasi ruokia paikoilleen ostosreissun jälkeen huomaat, että monia ostamiasi ainesosia olisikin jo löytynyt kaapin perältä. Jos et tässäkään vaiheessa huomaa vanhoja purkkeja ruokakaapissa, lopputuloksena on kohta kolme avattua jauhosäkkiä, kaksi avattua pakettia muroja ja itäviä perunoita. Tiedät kyllä.

Ratkaisu tähän on, että järjestelet vanhat paketit aina hyllyn reunoille uusien pakettien eteen. Näin muut perheenjäsenet eivät avaa epähuomiossa uutta pakettia ennen kuin vanha ruoka on syöty loppuun. Kätke myös uudet maitotölkit ja juustopaketit jääkaapin takaosaan, jotta ei synny houkutusta avata uutta pakettia ennen aikojaan.

5. Kuivaa salaatinlehdet helposti

Tiedätkö sen ärsyttävän tilanteen, kun huuhdellut salaatinlehdet tai muut vihannekset tekevät koko salaatista vetisen? Ratkaisu tähän on tavallinen keittiöliina. Laita huuhdellut salaatinlehdet keskelle keittiöliinaa, tartu kulmista kiinni ja ravistele. Lehdet jäävät liinan sisään pussiin, ja liina imee ylimääräiset vesipisarat itseensä. Muista käyttää puhdasta keittiöliinaa.

Lähde: Homelife.com

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat