Keittiössä on monia arkisia tilanteita, jotka ovat omiaan aiheuttamaan kotikokeille ärtymystä.
Tässä viisi kotikeittiöstä tuttua ongelmatilannetta ja ratkaisut niihin.
1. Unohtunut fariinisokeri
Oletko leipomassa, mutta unohdit ostaa fariinisokeria kaupasta? Tee itse fariinisokerisi tällä helpolla kikalla. Kaada haluttu määrä valkoista sokeria kulhoon ja lorauta päälle pari ruokalusikallista tummaa siirappia. Sekoita sähkövatkaimella tai haarukalla. Kotitekoinen fariinisokeri on valmis!
2. Et tiedä, onko leivinjauhe vielä käyttökelpoista
Epäiletkö, että leivinjauhe on vanhentunut kaapissa? Testaa tuotteen käyttökelpoisuus yksinkertaisella tempulla. Mittaa teelusikallinen leivinjauhetta ja hujauta se kupilliseen kuumaa vettä. Jos jauhe sihisee ja sekoittuu veteen, voit käyttää sen. Jos kupissa ei tapahdu minkäänlaista reaktiota, leivinjauhe on jo menettänyt tehonsa ja on aika ostaa uusi purkki.
3. Kakkuun tarttuu jauhoa vuoasta
Kuivakakkuresepteissä kakkuvuoka kuuluu yleensä voidella ja sitten jauhottaa. Tavallisella jauholla tai korppujauholla jauhottaessa valmiiseen kakkuun tarttuu helposti valkoinen, ruma ”kuorrute”. Jauhota ensi kerralla vuoka kakkutaikinan kuivien ainesten seoksella. Kuivien ainesten seos imeytyy kakkuun paistamisen aikana, ja kakkusi irtoaa silti helposti vuoasta.
4. Ruokaa päätyy pakettikaupalla roskiin
Kaikkein tavallisin keittiömoka on, että et jaksa tutkia jokaista hyllynnurkkaa ennen kauppaan lähtöä. Laittaessasi ruokia paikoilleen ostosreissun jälkeen huomaat, että monia ostamiasi ainesosia olisikin jo löytynyt kaapin perältä. Jos et tässäkään vaiheessa huomaa vanhoja purkkeja ruokakaapissa, lopputuloksena on kohta kolme avattua jauhosäkkiä, kaksi avattua pakettia muroja ja itäviä perunoita. Tiedät kyllä.
