Unohtakaa Suomi – vauvoja odottavat venäläisäidit suuntaavat nyt Miamiin synnyttämään

Miamissa Yhdysvalloissa vierailee vuosittain 15 miljoonaa turistia. Nyt joukkoon liittyvät sankoin joukoin lasta odottavat venäläisäidit, joille on statussymboli synnyttää Miamissa. Samalla vauvalle napsahtaa automaattisesti Yhdysvaltain kansalaisuus.

– Tämä on todella tavallista. Samassa lentokoneessa minun kanssani oli neljä tai viisi muuta synnyttämään tullutta naista, sanoo 29-vuotias Ekaterina Kuznetsova  NBC Newsin haastattelussa. 

– Yhdysvaltain passi on iso bonus vauvalle, joten miksi ei, sanoo puolestaan 31-vuotias Olesia Reshetova samassa jutussa.

Mutta eivät venäläiset ole ainoita, joita synnytys USA:ssa houkuttelee: Etelä-Kalifornia on nimittäin ollut kiinalaisten synnyttäjien suosiossa jo vuosia.

USA:ssa syntyvistä automaattisesti kansalaisia

Menettely on täysin laillinen, kunhan synnyttäjän paperit ovat kunnossa eikä hän valehtele maahantulohaastattelussa ja jää siitä kiinni.

USA:n perustuslain mukaan kaikki maan kamaralla syntyneet ovat automaattisesti Yhdysvaltain kansalaisia. Vastasyntynyt saa elinikäisen oikeuden asua ja työskennellä Yhdysvalloissa ja hän on myös oikeutettu saamaan tukia.

Ja kun lapsi täyttää 21, hän voi tukea vanhempiensa hakemuksia oleskelu- ja työluvan antavan Green Cardin saamiseksi.

Ensimmäisen lapsensa saanut Olesia Reshetova palkkasi synnytysmatkoihin erikoistuneen toimiston järjestämään asiat Yhdysvalloissa. Hän maksoi paketista lähes 50 000 dollaria eli 42 000 dollaria.

– En tiedä, mitä tyttäreni haluaa tulevaisuudessa tehdä. Mutta jos voin käyttää rahojani siihen, että hän voi sen saavuttaa, miksi en sitä tekisi, kysyy Reshetova. 

Ei virallisia tilastoja

Synnytysturismista ei ole virallisia tilastoja.

Maahanmuuton rajoittamista kannattavan Center for Immigration Studies -laitoksen mukaan ulkomaalaiset synnyttävät Yhdysvalloissa vuosittain noin 36 000 lasta, mutta luku voi olla huomattavasti alhaisempikin.

Floridan viranomaisten mukaan ulkomaalaisten synnytykset ovat lisääntyneet 200 prosenttia vuodesta 2000.

Lue myös:

    Uusimmat