Unohda Thaimaa – Nämä kohteet kannattaa Kaakkois-Aasiassa nähdä!

Kaakkois-Aasiasta löytyy muutakin kuin vanha tuttu Thaimaa. Jos haluat nähdä jotain uutta, suuntaa ensi lomallasi esimerkiksi näihin eksoottisiin kohteisiin!

Tuotantopäällikkö Sanna Länsivierto Matkatoimisto Aventurasta vinkkaa, mitkä maat Kaakkois-Aasiassa kannattaa nähdä ja kokea.

1. Borneon saari

Länsivierto kertoo Malesialle, Bruneille ja Indonesialle jakautuvan Borneon saaren oleva yksi Kaakkois-Aasian monipuolisimmista ja kauneimmista kohteista.

– Borneon saari on luontomatkailusta kiinnostuneelle ihmiselle aarreaitta. Siellä on paljon nähtävää, eikä turismiakaan vielä kauheasti ole.

Borneo on lajikirjoltaan maailman rikkaimpia alueita, sekä kasvien että eläinten osalta. Monet lajit ovat kotoperäisiä.

– Joitakin saaren lajeja ei tavata missään muualla. Yhdet näistä eläinlajeista ovat Borneon orangit ja nenäapinat. Luonto on mielestäni Borneossa parasta.

Matkailijan on mahdollisuus harrastaa myös erilaisia aktiviteettejä hyvin monipuolisesti.

– Esimerkkejä ovat vaikkapa jokisafarit, trekkaus eli vaellus, rafting eli koskenlasku, lintubongaus ja sukellus, Länsivierto luettelee.

2. Vietnam

Monipuolisen Vietnamin luonnon Länsivierto sanoo olevan upeaa, mutta suosittelee sisällyttämään maassa vierailuun myös kulttuuria ja historiaa. Etenkin Vietnamin lähihistoriaan kannattaa tutustua.

– Valtio on iso mielenkiintoisine kulttuurikohteineen ja tarjoaa monipuolisesti kaikkea. Maassa on myös loistava ruokakulttuuri, Länsivierto sanoo.

Länsivierto sanoo maan pohjoisosassa sijaitsevan Hanoin kaupungin, lähellä Kiinan rajaa sijaitsevan Sapan vuoristokylän lähialueineen ja Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Halonginlahden olevan näkemisen arvoisia.

– Vaikka Hanoi onkin suurkaupunki, sen vanhankaupungin alue on todella kaunis ja siellä voi aistia hyvin perinteikästä vietnamilaista elämää.

Halonginlahdelle Länsivierto suosittelee tehtäväksi vähintään yhden yön risteilyn ja lahdella voi bongata kauniita karsti-saaria eli hiekkakivisaaria.

– Laivoissa asutaan hyteissä. Risteilijältä käsin tehdään pieniä reissuja tutustumaan alueen nähtävyyksiin. Mikäli risteilijällä on kajakit, voi lähteä melomaan tai vaikkapa hypätä suoraan kannelta uimaan.

3. Myanmar

Suhteellisen koskemattomana säilynyttä Myanmaria Länsivierto suosittelee sekä kulttuurihistoriallisena että luontokohteena sen perinteikkyyden ja koskemattomuuden vuoksi.

– Maassa ollaan jäljessä länsimaisesta kehityksestä, siellä eletään, pukeudutaan ja viljellään hyvin perinteikkäästi, ja tiloilla esimerkiksi lehmät ja vesipuhvelit vetävät auroja.

Buddhalaisuus on maassa vahvasti läsnä ja maan pyhät buddhalaisuuteen liittyvät kohteet ovat näkemisen arvoisia.

– Bagan on oma suosikkini. Siellä on tuhansia arkeologisia, pyhiä rakennuksia, jotka alueelle on rakennettu sen toimiessa kuningaskuntana. Historiallisella alueella on hiekkateitä, joita voi kulkea halutessaan joko kärryn kyydissä tai polkupyörillä ja jopa ravintolaankin voi mennä iltaisin syömään hevoskärryillä! Toki autojakin on, mutta usein matkalaiset kulkevat perinteisemmillä tavoilla.

Myanmarissa on myös alueita, joille turistien pääsyä rajoitetaan.

– Hallitus säännöstelee vielä matkailijoiden liikkumista ja jonnekin pääsee ainoastaan erityisluvalla, Länsivierto sanoo.

Länsivierron mukaan maa on matkakohteena turvallinen ja hän kiittelee ihmisten ystävällisyyttä.

Myanmar on säilyttänyt omaleimaisuuttaan, mutta muutostakin saattaa olla tulossa.

– Ovet matkailulle ovat selkeästi auenneet, ja maassa on aloitettu yhteistyö kansainvälisten yhteisöjen ja yritysten kanssa. On mielenkiintoista seurata miten maa kehittyy lähivuosina, Länsivierto sanoo.

4. Laos

Länsivierron mukaan vielä vähän vieraillun Laosin kaunis luonto ja perinteikäs kulttuuri ovat maan parhaita paloja. Mielenkiintoista koettavaa ovat erimerkiksi vaellukset ja yöpymiset paikallisissa kylissä.

– Tämän kaltaisella reissulla pääsee näkemään maan kulttuuria ja etnisiä ryhmiä pikkukylissä, ja luonnossa vaikkapa todella kauniita vesiputouksia, Länsivierto kertoo.

– Ainakin osa suomalaisista matkatoimistoista pystyy järjestämän näitä vaelluksia.

Laos elää vielä omanlaatuista elämäänsä ja maa on hyvin turistiton.

– Unescon maailmanperintökohde Luang Prabang ja sen kuuluisat temppelialueet ovat ehdottomasti koettavia. Kansa suhtautuu turisteihin hyvin, Länsivierto sanoo.

5. Kambodza

Kambodzaa Länsivierto suosittelee matkaajalle, joka kaipaa kohteelta monipuolisuutta.

– Kambodzakin on kohde, jossa yhdistyy luonto, kulttuuri ja historia. Siellä on kauniita rantoja, etenkin etelästä löytyy kohdetta myös rantalomailijalle, niin kuin oikeastaan kaikkialta Kaakkois-Aasiasta.

Kambodzassa kulttuurillisesti vaikuttavinta Länsivierto sanoo olevan kuuluisan historiallisen Siem Reap -temppelialueen, mutta myös pääkaupunki Phnom Penh tarjoaa monia lähihistoriaankin liittyviä mielenkiintoisia kohteita.

– Monet matkailijat yhdistävät matkallaan Kambodzan ja esimerkiksi Vietnamin, Länsivierto kertoo.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja