Hui! Nämä ovat maailman 10 tappavinta eläintä

Hurjat pedot ja myrkylliset otukset pelottavat, mutta mitä eläimiä todella kannattaa varoa? Seuraavat otukset ovat kuolemanvaarallisia ja koituvat yhteensä jopa tuhansien ihmisten kohtaloksi joka vuosi.

Listverse.com listasi maailman 10 kuolettavinta eläintä.

10. Nuolimyrkkysammakko

Nuolimyrkkysammakko erittää limaista hermomyrkkyä, jonka tarkoitus on pitää saalistajat loitolla. Jokainen sammakko tuottaa tarpeeksi myrkkyä 10 ihmisen tappamiseen, mutta outoa kyllä, vankeudessa myrkkyä ei erity. Kirkkaan väriset sammakot elävät pääosin Keski- ja Etelä-Amerikassa.

9. Puhveli

Puhvelit painavat jopa 1,5 tonnia, ja vaaran uhatessa ne hyökkäävät veitsenterävät sarvet edellä. Ne ovat jopa 1,7 metrin korkuisia ja 2,8 metrin pituisia. Ihminen on oikeastaan puhvelin ainoa vihollinen, sillä jopa leijonat välttelevät niitä.

Joka vuosi puhvelien tiedetään tappavan useita ihmisiä. Jotkut uskovat, että ne tappavat Afrikassa enemmän ihmisiä vuodessa kuin mitkään muut otukset.

8. Jääkarhu

Nämä massiiviset arktiset eläimet syövät merinorsuja ja voisivat leikata ihmiseltä pään yhdellä käpälän heilautuksella. Jääkarhu on karhuista eniten lihan perään, ja ne syövät myös mursuja, valaita, poroja ja jopa toisia jääkarhuja.

7. Norsu

Afrikkalaiset norsut terävine syöksyhampaineen eivät ole niin ystävällisiä kuin usein uskotaan. Ne tappavat vuosittain yli 500 ihmistä, joko tallomalla tai seivästämällä. Norsu painaa yleensä noin 16 tonnia.

6. Suistokrokotiili

Maailman suurin elossa oleva matelijalaji elää pääasiassa Pohjois-Australiassa ja Kaakkois-Aasiassa. Terve aikuinen yksilö on noin 4,8–7 metrin mittainen ja painaa jopa 1,6 tonnia, mutta isommistakin on raportoitu. Tämä otus kykenee tappamaan ja syömään jopa vesipuhvelin kokoisia eläimiä.

Tappavimmassa hyökkäyksessään krokotiili tarttuu eläimeen tai ihmiseen suullaan ja alkaa kieriä. Jopa tonnin painoisen orin tiedetään saaneen tässä vierityksessä surmansa alle minuutissa. Vedessä krokotiili kykenee liikkumaan yhtä nopeasti kuin delfiini.

5. Leijona

Afrikkalainen leijona voi painaa jopa puoli tonnia. Leijonien uskotaan tappavan jopa 70 ihmistä Tansaniassa vuosittain. Nämä suuret pedot jäävät koossaan ainoastaan hieman tiikereiden varjoon.

4. Valkohai

Valkohai on poikkeuksellisen suuri haikala, jota tavataan suurten valtamerten rannikoilla. Se voi kasvaa jopa kuuden metrin mittaiseksi ja painaa jopa viisi tonnia, ja se onkin maailman suurin tunnettu petokala, ainoa lajissaan.

Yleensä nämä eläimet eivät hyökkäile ihmisten kimppuun, ja vaikka muutamia kuolemantapauksiakin on, suurin osa hain hyökkäyksistä on "testipaloja" – valkohai nimittäin puree esineitä ja asioita saadakseen tietää, mitä ne ovat. Joka vuosi Yhdysvalloissa koirat tappavat enemmän ihmisiä kuin mitä valkohait viimeiseen 100 vuoteen ovat surmanneet.

3. Kuutiomeduusa

Tämä salaattikulhon kokoinen medusa voi kasvattaa jopa 60 lonkeroa, jotka voivat venyä jopa 15 jalan mittaisiksi. Jokaisessa lonkerossa on tarpeeksi myrkkyä tappamaan 50 ihmistä. Näitä meduusoja tavataan Australiassa, Filippiineillä ja muilla trooppisilla alueilla. Vuodesta 1884 lähtien on raportoitu ainakin 5 567 kuutiomeduusan aiheuttamaa kuolemantapausta.

2. Aasialainen kobra

Aasialaisen kobran myrkky ei ole tappavinta laatuaan, mutta se käyttää omaansa eniten. Kobra aiheuttaa suurimman osan maailman 50 tuhannesta tappavasta käärmeenpuremasta vuosittain. Keskivertokobra on noin metrin mittainen.

1. Hyttynen

Hyttynen aiheuttaa yli 2 miljoonan ihmisen kuoleman vuosittain välittämiensä malarialoisten takia. Lisäksi on arvioitu, että hyttyset tartuttavat tauteja yli 70 miljoonaan ihmiseen vuosittain.

Jopa Iso-Britannian, Uuden Seelannin ja Japanin kaltaisissa maissa, joiden viileämpi ilmasto on tehnyt hyttysenpuremista lähes harmittoman riesan, ne aiheuttavat silti muutaman kuolemantapauksen vuosittain.

Lähde: Listverse.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja