Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Unohda nakit ja perunasalaatti: "Nyt on aika räjäyttää vappulounas"

Julkaistu 30.04.2014 13:00(Päivitetty 30.04.2014 13:20)

Keittiömestari Pekka Terävän mielestä perinteinen vappulounas kaipaisi hieman uudistusta.

Helsinkiläisen Michelin-ravintola Olon keittiömestari Pekka Terävä unohtaisi vappulounaalla perinteiset perunasalaatit sekä nakit ja keskittyisi sen sijaan loihtimaan yksinkertaisia mutta laadukkaita herkkuja kauden aineksista.

– Nyt on aika räjäyttää vappulounas uusiksi. Nykyinen vappu on murroksessa ruoan suhteen: ruoka kyllästyttää, joten nyt on aika muuttaa se 2000-luvulle. Itse juhla ja sen kanssa tapahtuva juhlinta ystävien ja opiskelukavereiden on tietysti hyvä juttu, mutta tuo perinteinen vappulounas ei ole enää tätä päivää, Pekka Terävä kommentoi.

Moderni vappulounas syntyy keittiömestarin mukaan tuoreista ja laadukkaista sesongin raaka-aineista, kuten sillistä, lohesta, karitsasta, parsasta tai vaikka kevätkananpojasta. Vappuherkkuja loihtiakseen ei kuitenkaan tarvitse olla huippukokki, sillä hyvä raaka-aine ei vaadi yleensä sen kummempia valmisteluja.

Mitä kaikkea vappulounaalle kannattaa loihtia? Katso videolta Pekka Terävän vinkit:

Sumo video id

Pekka Terävän vappureseptit löydät täältä:

Michelin-kokki Pekka Terävän helpot vappuruoat

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lisää aiheesta:

Huippukokki Kozeen Shiwan ei koskaan keittäisi varhaisperunoita vedessäLauri keksi "vantaalaisen laskiaispullan" – nyt sitä vaaditaan baaritiskeillä ympäri SuomenJari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Soppamiehen "darrapasta" maistuu krapulassa: "Kroppa huutaa rasvaa ja hiilaria"Kari Aihinen paljastaa parhaat grillivinkkinsä juhannukseen: "Älä nysvää siellä keittiössä"Tv-kokki Alex Nurmi antaa tämän joulun ruokatrendit – paljastaa omat juhlapöydän suosikkinsa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi