Huippu-Lumiat kyykkyyn – HP:n tuleva Windows-puhelin lyö pöytään kovat tehot

Microsoftin joulukuussa myyntiin tuomat Lumia 950 ja 950 XL saattoivat hetken aikaa kerätä kehuja tehoillaan, mutta uusi vuosi on nopeasti tuomassa mukanaan rutkasti tehokkaampia laitteita. Nyt HP:n tulevan Windows-puhelimen tiedot ja ulkonäkö ovat päässeet vuotamaan verkkoon, ja laite tosiaan pyyhkii pöytää (pian) menneen talven Lumioilla.

HP Elite x3 on ilmeisen piakkoin esiteltävä Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmällä toimiva puhelin. Se sisältää tämän hetken tehokkainta mobiilirautaa ja paikkaa myös esimerkiksi pari viimeisimpien huippu-Lumioiden puutetta. Elite x3:sta löytyy paitsi Windows Hello -toimintoa tukeva iirisskanneri, myös sormenjälkitunnistin nopeaa tunnistautumista varten. Laite tukee myös iQ-standardin langatonta latausta ja on IP67-luokiteltu, eli pöly- ja vesitiivis. Lisäksi Elite x3 on suunniteltu kestämään kolhuja hieman peruspuhelinta paremmin.

HP Elite x3:n tekniset ominaisuudet eivät juuri jätä toivomisen varaa. Sen 5,96-tuumaisen näytön tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä, järjestelmäpiirinä on neliytimisella suorittimella varustettu Qualcommin Snapdragon 820 ja RAM-muistia löytyy neljä gigatavua. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua ja lisää tilaa saa tarvittaessa muistikortilla. Etukamera on varustettu kahdeksan megapikselin kennolla ja takakamera tallentaa 16 megapikselin kuvia. Jos vertailua Lumioihin jatketaan, niin kuvanlaadullisesti HP ei välttämättä pärjää Microsoftin laitteille, mutta muuten tekniikka on ensiluokkaista.

Unkarilainen Tech2.hu-sivusto julkaisi tietoja sekä vuotaneita kuvia HP:sta. Laite vaikuttaa varsin valmiilta, ja todennäköisesti se esitelläänkin ensi viikolla MWC-messuilla Barcelonassa.

Lue myös:

    Uusimmat