Mainos

Unohda lankutus, nyt pöllöillään

Vieläkö muistat lankuttajat, siis nuo nettikuvissa seikkailleet ihmiset, jotka pötköttelivät mahallaan mitä yllättävimmissä paikoissa?

Jos et muista, ei haittaa. Ilmiö on nyt nimittäin jo NIIN vanha juttu, ainakin jos kysytään owling-harrastajilta eli pöllöilijöiltä.

Pöllöily on lankutuksen sisarlaji, mutta pötköttämisen sijaan pöllöilijät poseeraavat valokuvissaan kyyköttämällä kuin… no, pöllöt. Lankuttamisen tapaan pöllöilyn arvostusta kasvattaa, mitä erikoisemmassa paikassa kuva on napattu.

Suosiossa pöllöily eli owling ei ole kuitenkaan noussut ihan lankutuksen veroiseksi ilmiöksi. Esimerkiksi siinä missä lankuttamista Facebookissa fanittaa reilusti yli 600 000 ihmistä, on Owling-faneja vasta hieman yli 10 000.

Myöskään suomalaisia pöllöilijiöitä ei näytä vielä juurikaan owling-ryhmästä löytyvän.

Lankutuksella sen sijaan on omaa vakaa fanipohjansa myös Suomessa. Maassamme lajista on tehty myös oma pohjoispohjanmaalainen versio eli rötvötys.

Toistaiseksi pöllöily ei ole myöskään noussut ihan yhtä extreme-lajiksi kuin lankutus, joka on vaatinut ainakin yhden kuolonuhrin. Toukokuussa australialaisnuorukainen lankutti seitsemännen kerroksen parvekkeen kaiteella ja kuoli pudottuaan maahan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.