Unkarin GP:n topit ja flopit: McLaren sallii kuljettajiensa taiston

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Unkarin GP:n topit ja flopit.

1. McLaren-kuskien välinen taistelu

Isot aplodit McLarenin tallipäällikölle Martin Whitmarshille siitä, että kaksoisjohdosta huolimatta Jenson Button ja Lewis Hamilton saivat vapaasti ohitella toisiaan Hungaroringin radalla. McLaren näyttää olevan ainoa kärkitalli, joka todella sallii kuljettajiensa ajavat täysillä toisiaan vastaan.

2. Buttonin rengasäly

Onhan siinä jotain erityislaatuista, kun Button näyttää voittavan aina, kun kisa ajetaan kelissä, jossa on välillä kuivaa ja välillä märkää. Button on mestari pitämään renkaansa hyvässä kunnossa ja hänellä on selvästi muita kuljettajia parempi tunne siitä, minkälainen pito on puolimärällä radalla.

3. Sebastien Buemi

Edelliskisan suurin floppi oli tällä kertaa kisan parhaita kuljettajia noustuaan 23. lähtöruudusta kauden parhaalle sijalleen kahdeksanneksi.

4. Sebastian Vettel

Vaikka voittoa ei tullutkaan, oli Vettelillä hyvä viikonloppu paalupaikan ja MM-pistejohdon kasvattamisen myötä. Hänelle sattui kisassa pieniä ajovirheitä, jotka ehkä veivät voiton, mutta niin sattui lähes kaikille muillekin.

5. Valtteri Bottas

Unkarin viikonlopun dominoivin kuljettaja löytyi tällä kertaa GP3-sarjasta, sillä Bottas ajoi upeasti paalupaikan, voiton ja kakkossijan. Suomalaiskuljettajien F1-tulevaisuus näyttää turvatulta.

1. Jerome d'Ambrosio

D'Ambrosio jäi aika-ajossa viimeiseksi ja kisassa hänelle sattui oman varikkoruudun vieressä vaarallinen pyörähdys. Onneksi d'Ambrosio ei sentään keilannut koko varikkomiehistöään nurin.

2. Heidfeldin autopalo

Renault-autoon täksi kaudeksi kehitetyt sivupakoputket eivät tuoneet odotettua suorituskykyetua ja lisäksi ne näyttävät aiheuttavan aikamoisia vaaratilanteita ylikuumentumisen takia. Edellisen kerran Heidfeldin auto oli tulessa Barcelonassa toukokuussa.

3. Sergio Perez

Olipahan surkea kisa Pereziltä 10. lähtöruudusta. Perez putosi heti toisen mutkan virheensä takia 19. sijalle ja sitten hän meni vielä ohittamaan Kovalaisen keltaisten lippujen aikana saaden siitä ansaitusti varikon läpiajorangaistuksen.

4. Mark Webber

Webber aloitti viikonloppunsa tuhoamalla autonsa etusiiven ulosajossa, hävisi aika-ajossa yli 0,6 sekuntia tallikaverilleen, otti taas huonon lähdön ja teki kisassa virheen vaihtamalla välikelin renkaisiin.

5. Lewis Hamiltonin virhesuma

Hamiltonin voittotaisto romahti virhesumaan muutaman kierroksen aikana. Ensin hän pyörähti oman ajovirheensä takia, sitten hän pakotti vahingossa Paul di Restan ulos radalta kääntäessään keulaansa menosuuntaan ja sai siitä varikon läpiajorangaistuksen. Hamilton kruunasi surkean jaksonsa ramppaamalla varikolla vaihtamassa välikelin renkaisiin ja takaisin kuivan kelin renkaisiin.

Kuljettajien topit & flopit saldo kaudella 2011:
Sebastian Vettel   +26
Fernando Alonso    +20
Jenson Button      +10
Lewis Hamilton      +9
Mark Webber         +5
Sergio Perez        +5
Kamui Kobayashi     +5
Heikki Kovalainen   +4
Pastor Maldonado    +3
Jaime Alguersuari   +3
Adrian Sutil        +3
Vitali Petrov       +2
Nick Heidfeld       +2
Paul di Resta       +1
Valtteri Bottas     +1
Nico Rosberg         0
Daniel Ricciardo    -2
Sebastien Buemi     -2
Michael Schumacher  -4
Rubens Barrichello  -4
Narain Karthikeyan  -4
Jerome d'Ambrosio   -5
Karun Chandhok      -7
Felipe Massa       -10

Lue myös:

    Uusimmat