Unkarin GP:n lehdistökatsaus: Vaihtelevan kelin kuningas

McLarenin Jenson Button hallitsi jälleen autonsa parhaiten vaihtelevissa sääolosuhteissa ja ajoi voittoon Unkarin GP:ssä, joka oli samalla britille juhlakisa.

- Sade oli tähtiroolissa dramaattisessa kilpailussa, joka päättyi satumaisella tavalla, kun Jenson Button ajoi voittoon 200:nnessa GP:ssään - ensimmäisen voittonsa (2006) näyttämöllä. Viisi vuotta tämän ikimuistoisen voiton jälkeen McLaren-kuljettaja todisti jälleen kerran olevansa vaihtelevien sääolosuhteiden kiistaton kuningas, The Telegraph kirjoitti.

- Ei hassummin mieheltä, jonka väitettiin viettäneen edellisen yön sairaalassa. Hakkereiden Buttonin virallisille verkkosivuille laittama huijaustarina kertoi McLaren-kuljettajan loukkaantuneen vakavasti auto-onnettomuudessa ja sai hänen ihailijalaumansa hätääntymään hetkeksi.

Todellisuudessa vuoden 2009 maailmanmestari oli juhlimassa 200. GP-viikonloppuaan McLarenin varikkotiloissa. Buttonin suosiosta varikolla kertoo se, että useiden muiden tallien päälliköt ja kuljettajat olivat mukana pirskeissä.

- Jopa Fernando Alonso astui McLarenin kynnyksen yli ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän jätti tallin katkeralla tavalla 2007, The Telegraph kertoi.

Button ajoi ruutulipulle ennen Red Bullin Sebastian Vetteliä, joka kasvatti kakkossijalla MM-johtoaan.

- Vettel teki jälleen virheitä ratkaisupaikoissa ja hänen epäilijänsä pitävät näitä virheitä osoituksena siitä, että ero on otettavissa kiinni, mutta hän myös hoiti oman työnsä hyvin sunnuntaina eikä hermoillut tiukoissa tilanteissa, The Telegraph arvioi.

Myös The Independent muisteli viiden vuoden takaisia tapahtumia, jolloin Button onnistui vuosien yrityksen jälkeen avaamaan voittotilinsä formula ykkösissä Hondan autolla.

- Buttonin loistokas voitto toi monella tavalla mieleen hänen ensimmäisen läpimurtovoittonsa samanlaisissa olosuhteissa täällä 2006.

McLaren-tallissa Buttonin kaikki neljä GP-voittoa ovat tulleet sadekelin värittämissä kisoissa.

- Täydellisen päivän päätteeksi Buttonilla oli vain yksi toivomus: "Saisinko voittaa yhden kisan kuivalla?" The Independent kertoi.

Vettelillä onnea mukana

Buttonille aukesi tie voittoon, kun tallitoveri Lewis Hamiltonin ratkaisu vaihtaa autoonsa välikelin renkaat osoittautui vääräksi. Tätä ennen McLaren-kuskit ehtivät ottaa radalla yhteen kovaa mutta rehdisti.

- Buttonilla oli huikea taistelu tallitoveri Hamiltonin kanssa lähdössä, kun heidän renkaansa osuivat yhteen. Myöhemmin he vaihtoivat kärkipaikkaa NELJÄ kertaa, kun kumpikin joutui hankalien olosuhteiden yllättämäksi, The Sun hehkutti.

Red Bullin vauhdillinen etumatka on sulanut käsiin kesän aikana, mutta Vettelin MM-johto sen kun kasvaa. Toiseksi Unkarissa ajanut saksalainen oli silti tilanteeseen tyytymätön.

- Vettel purnaa: Minulla ei ole enää nopeinta autoa, saksalaislehti Bild otsikoi.

Vettelin onni on ollut se, että hänen takaa-ajajansa napsivat voittoja vuoron perään.

- Englantilainen Button oli Vettelin uhkaajista MM-sarjassa juuri se, joka on hänen kannaltaan vähiten vaarallinen, Bild laskeskeli.

- Tämä ei kuitenkaan rauhoita perfektionisti Vetteliä, Bild lisäsi.

Saksalaislehti omisti palstatilaa myös Nick Heidfeldin Renault-auton näyttävälle tulipalolle sekä Michael Schumacherin vaisulle esitykselle.

- Ach, Schumi. Siitä ei taaskaan tullut mitään. Jo kolmas keskeytys ja viides nollatulos (11:nnessa GP:ssä) tällä kaudella, Bild totesi.

"Juomafirma juhlii taas"

Ferrarin Fernando Alonso jatkoi Unkarissa palkintopalliputkeaan, mutta MM-pisteissä ero Vetteliin venähti 89 pisteeseen.

- Jos nousun mahdollisuudet ennen Unkaria olivat nolla pilkku jotakin, nyt ne ovat vielä vähemmän, italialainen La Stampa myönsi.

- Vettel ei ole enää lyömätön, mutta silti hän onnistuu kasvattamaan etumatkaansa: kakkossijan myötä hänellä on 85 pisteen johto, kun jäljellä on kahdeksan kisaa. Hänelle riittää maailmanmestaruuteen kolmas sija jokaisesta kilpailusta, La Stampa laski.

- Ferrari ja McLaren ovat saaneet Red Bullin etumatkan kiinni, mikä tekee kilpailuista yllätyksellisiä ja jännittäviä, mutta kauden 2011 tarina on kirjoitettu: mestaruutta juhlii jälleen juomafirma, kuten heitä F1-piireissä kutsutaan snobbailevaan ja kateelliseen sävyyn.

La Stampa piti Buttonin voittoa näissä olosuhteissa varsin odotettuna.

- Formula ykkösissä on sadekelin erikoismiehiä, mutta hän on vaihtelevan kelin mestari, lehti totesi.

Espanjalainen AS oli samoilla linjoilla.

- Nykypäivän formula ykkösissä tuntuu olevan yksi lainalaisuus: jos sataa, Button voittaa. Niin kävi esimerkiksi Australiassa ja Kiinassa viime vuonna sekä Kanadassa aiemmin tällä kaudella. Button todisti jälleen olevansa erinomainen kuljettaja - ehkä jopa paras silloin, kun taivaalta tulee vettä.

AS:n mielestä Buttonin lisäksi sadekelissä loistivat Vettel sekä Alonso, jonka Ferrari ei valitettavasti ollut parhaimmillaan viileissä ja kosteissa olosuhteissa.

- Kolmanneksi ylsi Fernando Alonso, mies joka vie punaisen auton äärirajoilleen. Kuudes palkintosija, neljäs putkeen, paras kuljettaja neljässä viime kilpailussa: 76 pistettä Vettelin 73:a ja Hamiltonin 61:tä vastaan. Kyllä, vaan ei kuitenkaan. Asturiasin maakunnan miehellä voisi olla enemmän voittoja, hän voisi olla pisteissä lähempänä, mutta lämpimät ilmat ovat paenneet formula ykkösiä.

Lue myös:

    Uusimmat