Unelmien juttukeikka päättyi järjettömään veritekoon – näin Madsenin toimet sukellusveneessä paljastuivat

2:33

Tanskalaiskeksijä Peter Madsenille luettiin tänään syyte ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta. MTV Uutisten toimittaja Tiia Palmén on paikalla seuraamassa poikkeuksellisen teon oikeuskäsittelyä. 

Laajalti ihmisiä ympäri maailmaa järkyttänyt tapaus sai alkunsa viime vuoden elokuussa, kun ruotsalainen 30-vuotias freelancetoimittaja Kim Wall lähti haastattelemaan Madsenia tämän sukellusveneelle Kööpenhaminassa.

2:07

Matkaan lähdettiin torstaina 10. elokuuta. Tarkoitus oli tehdä muutaman tunnin reissu veneellä.

Erikoislähetys tänään kello 12.45


MTV Uutiset kertoo tänään suorassa verkkolähetyksessä tuoreimmat tiedot oikeustalolta sekä analysoi poikkeuksellista tekoa asiantuntijoiden kanssa. 

Lähetys alkaa kello 12.45 ja sen juontaa uutisankkuri Kirsi Alm-Siira.

Muutamat sivulliset näkivät, kun Wall ja Madsen seisoivat hyväntuulisina sukellusveneen tornissa satamasta lähtiessään. Viimeisen kerran heidät nähtiin iloisesti juttelemassa tornissa tuona torstai-iltana ennen puolta yhdeksää. Hetken päästä sukellusvene painui pinnan alle.

Suuretsinnät alkoivat

Seuraavana päivänä Wallin läheiset tekivät katoamisilmoituksen, koska nainen ei ollut palannut juttukeikalta kotiin.

Alkoi suuretsinnät merellä. Maailman suurinta yksityisesti rakennettua sukellusvenettä etsittiin veneiden kanssa mereltä ja helikoptereilla ilmasta käsin.

Kadoksissa ollutta sukellusvenettä ehdittiin etsiä laajalti ennen kuin Madseniin saatiin radioyhteys puoliltapäivin perjantaina 11. elokuuta. Madsen ilmoitti veneen uponneen Kögenlahdella teknisen vian takia.

Itse hän pelastautui yksityiseen veneeseen, millä hänet kuljetettiin rantaan. Rannassa poliisit ottivat Madsenin kiinni.

1:21

Ensiselitys paljastui valheeksi

Aluksi Madsen kertoi poliisille, että hän jätti Wallin torstai-iltana Kööpenhaminan satamaan erään ravintolan edustalle. Tämä paljastui kuitenkin valheeksi, sillä yksikään rannan valvontakameroista ei ollut tallentanut Wallia tai sukellusvenettä kuviin.

Sukellusvene nostettiin merestä jo uppoamista seuraavana päivänä. Sieltä ei kuitenkaan löytynyt ketään. Poliisin mukaan näytti siltä, että sukellusvene oli upotettu tahallaan ja poliisi alkoi epäillä Madsenin aiheuttaneen Wallin kuoleman.

Madsen vangittiin jo viikonloppuna, päivä Wallin katoamisen jälkeen. Madsen kiisti syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Myönsi Wallin kuoleman

Kuulustelujen edetessä Madsenin kertomukset muuttuivat. Hän peruutti tarinansa siitä, että hän olisi jättänyt Wallin Kööpenhaminan satamaan. Madsen kertoi, että sukellusveneessä oli tapahtunut onnettomuus, jonka seurauksena Wall kuoli. Madsenin mukaan painava luukku osui kuolettavasti Wallia päähän.

Madsen kertoi haudanneensa Wallin ruumiin mereen.

Ruotsalaistoimittajaa etsittiin laajalti niin maalta kuin mereltä. Poliisin apuna etsinnöissä oli puolustusvoimat, sukeltajia ja kaukoluotaimia. Mitään ei löytynyt.

Ruumiinosat tunnistettiin toimittajaksi

Vasta kymmenen päivää Wallin katoamisen jälkeen poliisi tiedotti löytäneensä naisen ruumiin merestä Juutinraumalla. Tarkemmin ottaen merestä löytyi pelkkä torso, jossa ei ollut päätä, käsiä tai jalkoja. ruumis oli ollut vedessä pitkään ja siihen oli kiinnitetty metallia, jotta se oli saatu uppoamaan.

Pahoin silpoutunut ruumis tunnistettiin Kim Walliksi.

Pian tämän jälkeen Madsenia alettiin epäillä murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Vasta lokakuussa poliisi tiedotti löytäneensä Wallin pään ja molemmat jalat. Merestä nostettiin myös Wallin vaatteita ja veitsi.

Viime marraskuussa merestä löytyi irtileikattu käden osa.

Yksityiskohdat järkyttävät

Madsenia syytetään nyt Wallin murhasta ja hänelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta.

Poliisi on kertonut, että todistusaineistojen mukaan Madsen suunnitteli tekoaan tarkkaan etukäteen. Hän surmasi Wallin joko kuristamalla tai viiltämällä hänen kaulansa auki.

Syyttäjän mukaan Madsenilla oli sukellusveneessä mukana nippusiteitä, saha, veitsi ja ruuvimeisseli.

Tapaukseen liittyy myös seksuaalirikoksia, mutta poliisi ei ole kertonut niistä tarkemmin.

Oikeudenkäynti Madsenia vastaan alkoi tänään ja se jatkuu huhtikuun loppuun saakka.

Oikeudenkäynti on herättänyt valtavasti huomiota mediassa tapauksen järkyttävyyden vuoksi, mutta myös siksi, että "Raketti-Madsenina" tunnettu keksijä on Tanskassa hyvin kuuluisa.

46-vuotias Madsen tunnettiin aiemmin intohimoisena työmyyränä, jonka halusi tehdä avaruusmatkan itse rakennetulla raketilla.

Mielikuva Madsenista on kuitenkin muuttunut monen mielessä viime kesän karmeuksien jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja